meeldauw?? op mijn druiven

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/07/2007 - 21:54
blueflower

meeldauw?? op mijn druiven

De bladeren van mijn druif zien er gezond uit maar de druiven zelf
niet. Op sommige trossen zit een laagje wat op meeldauw lijkt en deze heb ik dus maar tussenuit gehaald.
Hoe komt dit en wat kan ik ertegen doen. Het is een Glorie v. Boskoop. Ik heb de zomersnoei plm. 2 maanden geleden gedaan en haal iedere keer nieuwe uitlopers in de oksels weg.
Wie weet raad?
De plant is 5 jr. oud.

zo, 29/07/2007 - 00:18
guy_fruit

Mogelijk een aantasting van VALSE meeldauw. De aantasting is groter als het veel regent. Op de bladeren zouden olieachige vlekken te zien zijn.
Voorlopig kan u niet veel meer doen dan de aangetaste bessen regelmatig verwijderen.

Nuttige link:
www.houtwal.be

ma, 27/08/2007 - 00:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan iemand raad geven?

Ik kom net terug uit verlof en ik ga mijn enige druivelaar bekijken waar dit jaar 10 trosjes druiven aanhangen en ik ben echt geschrokken. Voor vertrek zag hij er nog goed uit! Nu... bladeren hebben gele vlekken, verdrogen en vallen af. Aan de onderkant van de bladeren zit witte schimmel, bij sommige is het al de volledige onderkant. Ook op enkele trosjes zit er bovenaan de stengel en de druiven van die witte pluis. Het lijkt me, na opzoeking op internet, valse meeldauw te zijn. Wat moet ik nu ondernemen? Iemand ervaring met bepaald product? Zijn mijn druiven nog te redden? En wat met volgend jaar? Is dit totaal te overwinnen?
Alvast bedankt voor een antwoord!
Groetjes,
Sabine

do, 01/11/2007 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Valse meedauw is alleen te bestrijden met kopersulfaat. Dit is echter een niet door iedereen onderschreven middel. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat er op dit moment geen ander middel zo goed tegen peronospora wekt als "koper".
Bladversterkende middelen als kaliumfosfiet werken wel, maar onvoldoende curatief. Deze moeten toegepast worden vòòr een aantasting begint en dat betekent dat je eigenlijk het groeiseizoen rond moet blijven spuiten. Ook niet zo makkelijk...

Domein Hof te Dieren, wijngaard
Youp Cretier

https://tinyurl.com/y53fyqdq

Onderwerp gesloten