npk verhouding bemesting bosui

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/03/2009 - 19:51
nokkie

npk verhouding bemesting bosui

Hai,

ik wil graag bosuien zaaien (White Lisbon).

Omdat het stukje zandgrond waar ik ze wil zaaien al jaren niet bemest is, dacht ik de volgende tip die ik van internet geplukt heb, op te volgen:

Zorg op lichtere gronden voor een goede kaliumvoorziening door patentkali te strooien aan 40g/m². Enkel op slecht onderhouden grond strooit u zo’n 50 g/m² samengestelde meststof.

Maar voor mij is het nog niet duidelijk welke mest ik kan gebruiken, dus welke NPK verhouding moet de mest hebben bij bos-uitjes? Of gaan de antwoorden bij mijn vraag Te kleine uien /zaai-ui rode van florence hier ook op?

di, 10/03/2009 - 22:49
RdB

Planten interesseert het niet half zo veel welke mest ze krijgen als dat de handel ons wil doen geloven. Dat blijkt ook wel uit de samenstelling die vaak voor de verschillende planten vrijwel gelijk is maar anderszijds voor dezelfde plant maar van verschillende merken juist heel verschillend. Kies in jouw geval voor een vrij standaard mest (min of meer gelijke NPK) of één met wat meer K. In het eerste geval kun je eventueel wat patentkali toevoegen als je het toch hebt staan.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag