Nu reeds bloeiende appelboom mét luis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/03/2008 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu reeds bloeiende appelboom mét luis

Goededag,

Mijn man's baas heeft deze week van een relatie een boompje kado gekregen. de beste man heeft er geen plaats voor en gaf hem aan mijn man. Hij hheeft hem net op zijn werk opgehaald. Toen ik de doos opende waarin de boom was vervoerd, schrok ik wel een beetje.

Het boompje betrof een laagstamminge Elstar die nu al bloeit ( volgens mijn lekenmening minimaal een maand te vroeg) en ook onder de bladluis zit.

Hij zit ook nog eens in een kleine pot.

Nu wil ik hem in een grote kuip in de tuin plaatsen en hij moet natuurlijk behandeld worden tegen luis.

Ik ben alleen bang dat als ik hem in deze toestand (met de dreigende kou van de komende dagen) in de tuin zet en verpot, dat hij het helemaal zal begeven. Moet ik hem beter in huis houden totdat het gevaar van nachtvorst is geweken? Is verpotten in een dergelijke verzwakte toestand wel aan te bevelen en waarmee behandel ik de luis het best?

Alle tips zijn welkom!

za, 22/03/2008 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant heeft kennelijk al te lang warm gestaan. Ik zou hem toch buiten zetten, ondanks de lage temperaturen. Van de bloei hoef je dit jaar toch geen vrucht te verwachten en de luizen gaan wel weg door de kou.Bescherm de plant evt. tegen nachtvorst. Hou je hem in huis, dan wordt het alleen maar erger. En verpotten kan ook over een paar weken nog.

Onderwerp gesloten