Paprikaplant ziektes?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/06/2009 - 23:12
sannie04

Paprikaplant ziektes?

Ik heb een paprikaplant in een pot staat, buiten. Sinds twee dagen hangen de blaadjes slap. Daarnaast zitten er in twee beladeren twee grote gaten en ontstaan er kringen op de bladeren. Dit heb ik trouwens ook bij mijn komkommerplant, waarbij de randen van de bladeren een beetje geel verkleuren. kan iemand mij vertellen wat dit is en wat ik eraan kan doen?

Alvast bedankt,

Sandra

Paprikaplant ziektes?
ma, 29/06/2009 - 23:11
sannie04

en hierbij mijn komkommerplant

Paprikaplant ziektes?
ma, 29/06/2009 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij de paprika zal het gat wel ontstaan zijn door rupsen- of slakkenvraat.
De gang in het blad ontstaat door de vraat van bladmineerders.Dat zijn zeer kleine en platte maden of larven die leven van het bladmoes tussen de twee deklagen ( cuticula )van het blad.
De plekken van de komkommer ontstaan waarschijnlijk door verbranding door de zon.Komkommer is een plant voor de binnenteelt en dan moeten de ramen van de kas afgeschermd zijn door kalk of melkachtig plastic.

ma, 29/06/2009 - 23:43
sannie04

Hoe schadelijk is dat voor mijn plant? En wat kan ik eraan doen? Is het voldoende als ik de besmette bladeren eraf knip? Ik zie net dat de paprika plant in één van de oksels ook zwart wordt? Kan dat iets betekenen of is dat normaal?

gr sandra

PS: foto is wat onscherp, camera stelt verkeerd scherp.

Paprikaplant ziektes?
di, 30/06/2009 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

De aangevreten bladeren kun je rustig laten zitten.Het nog goede deel van het blad helpt mee bij de groei van de plant.De mineerlarve verpopt zich aan het eind van het gangetje,bijt een heel klein gaatje in het blad en vliegt weg.De zwarte plekken kan ik niet verklaren maar als het blad gezond blijft is er weinig aan de hand ,dunkt me.

di, 30/06/2009 - 11:38
sannie04

Beste Hbrule,
Bedankt voor uw reactie. Ik vind het erg leuk om met planten/groente bezig te zijn. helaas heb ik alleen een balkonetje. Maar tot nu toe groeit alles eigenlijk wel erg goed. Ik ben er pas dit seizoen mee begonnen (met de groentetuin )en dus nog wel heel erg zoekende naar hoe alles werkt en in elkaar zit. Dus alle tips zijn welkom. ik ga dit weekend kijken of ik een soort kas op het balkon kan zetten voor de planten die dus echt binnen moeten staan. Mijn plan is om volgend jaar echt alle plantjes vanaf het begin af aan te kweken, dus beginnen met zaaien. Alle tips daarvoor zijn welkom!

Gr. Sandra

Onderwerp gesloten