Planten fruitbomen in pot

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/01/2006 - 14:33
Vanessa

Planten fruitbomen in pot

Onlangs heb ik 4 fruitbomen gekregen om te planten op mijn terras. Hoera! Een nieuwe hobby. Natuurlijk wil ik hiervoor mijn best doen. Het lijkt me geweldig om straks de vruchten te gaan plukken.
Ik heb 4 potten gekocht van 50cm hoog en 50cm doorsnede. Deze wil ik (op advies) gaan vullen met eerst een laag hydrokorrels, daarna potaarde gemengd met kokosaarde. De keuze voor deze soorten zijn ook vanwege het gewicht. De potten mogen niet al te zwaar worden (afspraak binnen mijn VVE).

Het gaat om een appelboom (James Grieve), een perenboom (Conference), een kersenboom (Hedelfinger) en een pruimenboom (Victoria).

Wie kan mij helpen bij mijn vragen?

-Is het advies voor het vullen van de potten juist?
-Kan ik de boompjes nu al planten? (gezien de vorst)
-Kunnen de bomen tegen veel zon?
-Zijn er nog belangrijke zaken waar ik rekening mee moet houden?

Al uw tips en/of ervaringen zijn van harte welkom!

do, 26/01/2006 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

leuk zeg 4 fruitboompjes.
de potten zijn wel wat aan de kleine kant maar jonge boompjes kunnen er wel even mee voort.hydrokorrels,potgrond en kokosvezel is prima.let wel op dat er flinke gaten in de bodem van de potten zitten.de boompjes staan graag in de zon,de pruim kan evevtueel wat minder zonnig.deze boompjes zijn zelfbestuivend,goede keuze!de boompjes kunnen geplant worden tenzij de kluiten bevroren zijn.ik zou wel een fruit-snoeiboekje aanschaffen want gesnoeit moet er worden als ze in pot groeien.veel succes,

loes

za, 12/05/2007 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zelf heb een 20jaar oude perenboom (conference) op een dakterras. dit jaar weer gaat hij weer peren geven.
het is belangrijk voor elke plant dat het wortel pakket in verhouding is met de kroon. dus een kleine pot dan moet je de boom flink blijven snoeien. dit ivm met o.a. de verdamping.

je grond mengsel is prima alleen indien de boom groot is zul je bv koeienmest (korrels) moeten bij strooien in het voorjaar (wanneer het een paar dagen regent is het beste; mengt sneller en stinkt minder) omdat de grond verschraalt. het eerste jaar is dit nog niet nodig.

de bomen kunnen allemaal tegen de volle zon. alleen het water in de pot verdampt snel dus moet je dit goed bijhouden. bv met het bevloeiingsinstallatie (bv microdrip sytem van Gadena) hierdoor geef je kleine beetjes tegelijkertijd en niet een plens met de gieter die toch aan de onderkant grotendeels er uit loopt.

veel plezier met je fruit teelt
Mirella Schout
www.deTuinfabriek.nl

za, 12/05/2007 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mirella, dit was een bericht van januari 2006! Die bomen staan er al!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag