prei

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/07/2005 - 01:03
renata

prei

Vandaag trok ik een prei uit de grond om te kijken hoe ver ie in de grond zat, maar tot mijn verbazing was het maar een klein stukje, en dus maar een klein wit onderkantje. Heb ik niet diep genoeg gezaaid, of is er nog hoop? Ze zijn nog niet op dikte, ongeveer halve centimeter doorsnee.
Alvast bedankt!

wo, 13/07/2005 - 13:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat voor prei heb je gazaaid? als je winterprei hebt zul je moeten wachten tot oktober november . waneer hebt je gezaaid? want de preiplanten die nou koopt zijn al flinke planten voor de winter ze zijn potlooddikte. een tuinvriend

wo, 13/07/2005 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je prei zelf zaait en het zijn breinaald dikke plantjes geworden, dan moeten ze worden uitgeplant op een rijtje en dan worden ze dieper gezet dan ze stonden. Sommige zetten ze in een geultje om ze dan als de groei er goed in zit aan te aarden. dan wordt het witte gedeelte langer. Snap je?
Ja, je moet wel weten of je zomer of winterprei heb gezaaid.

wo, 13/07/2005 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oeps, heb daar dus niet op gelet met zaaien of het zomer- of winterprei is, maar ik neem aan als je dat in april kan zaaien dat het dan zomerprei is, ik heb me wel aan het zaaischema gehouden en in begin april gezaaid. Maar ik denk dus dat ik met het verpoten (noemen jullie verspenen?), niet diep genoeg heb gepoot. Bedankt voor jullie antwoorden.

Onderwerp gesloten