pruimen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/06/2006 - 18:06
blueflower

pruimen

Ik zou zo graag een pruimenboompje willen. Wij hebben kleigrond en een plek waar veel zon komt. Moet ik er 2 nemen [mannetje/vrouwtje] of zijn er ook zelfbestuivende? Wanneer kan ik deze het best planten? Wie wil mij zeggen wat ik het beste kan doen. Alvast bedankt voor de antwoorden.

zo, 18/06/2006 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij ons in de Betuwe doen de pruimen het op de kleigrond heel goed.
Veel mensen die ik ken hebben hebben de Opal een lekkere blauwe ronde pruim. De Opal is een zelfbestuiver. Een tweede boom is dus niet nodig. Dat is een voordeel in verband met de ruimte.
Veel mensen hebben niet zoveel ruimte en zijn dan genoodzaakt om als de boom te groot dreigt te worden om dan te gaan snoeien.
En dat is nu net iets wat je bij steenvruchten, dus ook bij de pruim, zoveel mogelijk moet zien te vermijden. De Opal bomen die ik bij mijn kennissen zie staan hebben de ruimte en zijn praktisch nog nooit gesnoeid en zijn daarom kennelijk zo gezond en geven een vracht aan heerlijke pruimen.
Maar misschien wilt u wel een andere soort zoals:
Ontario, de Belle de Louvain, Earley Laxton, Reine Claude 'd Oulins of de Reine Claude de Bavay. Alle zelfbestuivers.
Maar de Opal is zeer aan te bevelen en is vrijwel het hele jaar door in een tuincentrum te koop, staande in een pot en zo mee te nemen.
Je moet daar zeker eens gaan kijken en als het kan ook een praatje maken.
Succes,
Frans.

ma, 19/06/2006 - 21:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Frans, bedankt voor dit uitgebreide antwoord. Nu heb ik nog een vraag; ik wil een z.g. kortstam in ieder geval niet hoger dan 2 mtr. welke voldoet hieraan? En weer bedankt voor het volgende antwoord.

ma, 19/06/2006 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ik mij van mijn bezoeken aan het tuincentrum kan herinneren, dan hebben die jonge boompjes in potten in doorsnee een hoogte van een goeie 2 meter en meestal de onderste takken al op 1 meter hoogte. En dat zou dan precies zijn wat je zoekt, hè?

ma, 19/06/2006 - 23:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Frans dit heb je goed begrepen. Bedankt !

Onderwerp gesloten