Wat moet er bij de potgrond erbij

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/01/2014 - 11:39
TuinVlinder

Wat moet er bij de potgrond erbij

Het volgende alvast: Als je aan het kiemen bent gebruik je zaai en stek grond. Als j gaat verspenen in een andere pot doe je dat met potgrond, maar ik weet dat er voor 6 weken voeding in zit voor de planten. Dus moet je wat mest erbij gooien van de planten. Wat gebruiken jullie? Ik heb 2 opties gehoord: Planten mest vanaf week 5 elke week geven aan de planten, of mestkorrels om de plant heen leggen op de grond en dan lost die korrels op in het grond. Wat raden jullie aan? of hebben jullie andere ideeen.
En als het mestkorrels zijn of planten mest wel soort of merk moet ik dan nemen?
Want ik wil niet voor binnen en buiten verschillende mest gaan gebruiken, als het moet doe ik het alles voor de plantjes, maar liever niet ivm ruimte.

vr, 31/01/2014 - 15:28
RdB

Ten eerste: je vooral niet laten leiden door allerhande marketing rommel van de mestleveranciers. Wat wel: een gewone alledaagse kuip- of kamerplanten meststof kopen, best 1 die je in water oplost (de vloeibare zijn alvast opgelost, m.a.w. je betaalt voor het water). Alleen als je een grote groep speciale planten kweekt zoals orchideeën of cacteeën is het geven van een speciale meststof zinvol. Verder beter in de winter weinig (of niet) mesten.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag