Areca Palm verzorging

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/12/2008 - 10:47
larooy

Areca Palm verzorging

Ik vorige week een palm aangeschaft voor in de woonkamer. Een Chrysalidocarpus lutescens om precies te zijn. Maar de puntjes begonnen al vrij snel te verkleuren en af te breken en ik er beginnen zich hier en daar witte plekjes te vertonen. Op het kaartje stond aangegeven 'matig water geven, matig licht, regelmatig besproeien, om de week pokon bijgieten'. Echter ik lees hier op verschillende fora`s dat deze palm in tegenstelling tot zijn soort genoten, juist wel veel water nodig heeft en weinig voeding.

Ik heb de plant in een dichte pot geplaatst met speciale palm grond en geef em nu om de dag een volle glas water. Ik heb de bladeren tot nu toe nog niet besproeit. Hij staat midden in de woonkamer, dus niet naast het raam of een verwarming.

Wat is de oorzaak van de uitgedroogde bruine punten in de bladeren, de witte plekjes en hoe kan ik deze palm zo goed mogelijk verzorgen?

Areca Palm verzorging
ma, 08/12/2008 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een dichte pot is niet ideaal; je kunt moeilijk de vochtigheid controleren. Deze palm mag in de zomer gerust in een laagje water staan, maar in de winter is iets minder water gewenst. Om de week voeding is zeker in de winter niet nodig. Sproeien is zeker in de winter aanbevolen, gezien de droge kamerlucht. Midden in de kamer is wel erg weinig licht; zeker in de winter.

ma, 08/12/2008 - 18:19
larooy

Dan zal ik toch maar een andere pot aanschaffen en verhuis ik de plant naar de hoek van de kamer naast het raam.

Maar die uitgedroogde bruine punten aan de bladeren zal hierdoor dan ook verholpen zijn?

ma, 08/12/2008 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laten we hopen dat het vormen van bruine punten daarmee niet verergerd, hoewel deze palmsoort daar wel gevoelig voor is.

Onderwerp gesloten