banaan welke???

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/01/2007 - 22:27
elske z

banaan welke???

Welke soort banaan is dit? Wist niet dat er meerdere soorten waren.

Na het lezen van zo ongeveer alle advertenties over bananen op deze site is het niet zo gek dat hij niet zo hard groeit hij staat in de volle zon en krijgt 1x per week water maar ik dacht dat ze in de volle zon moesten omdat het een tropische plant is ?Nu moet ik erbij zeggen dat ik in de zomer wel blinderende rolgordijnen dichtdoe, anders is mijn kamer veel te warm.
Tja misschien ben ik maar een leek heb er eerder een gehad die het wel goed deed dus vandaar dat ik hetzelfde gedaan heb,maar tips zijn zeer welkom.
Op zich ziet de plant er wel goed uit maar hij blijft erg klein heb hem nu een jaar staan.
De plant is ongeveer 30 cm hoog en het grootste blad is 19 cm lang.

banaan welke???
di, 16/01/2007 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is een dwergbanaan, Musa acuminata 'Dwarf Cavendish', kenbaar aan de bruine vlekken op het blad. Geef hem in het voorjaar wat voeding en hij gaat wel groeien. Echter, veel hoger dan 1 a 1,5 m. zal ie niet worden.

vr, 19/01/2007 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

In April verpotten in een pot die 3x de diameter groter is(minimum). Heel goede potgrond gebruiken (anders zelf composteren),oude grond van tussen de wortels halen. Mag in de zomer buiten,als 's nachts minimum 10°C is en wachten op enkele dagen bewolkt weer, anders verbranden de bladeren,alhoewel er wel nieuwe bladeren zullen groeien. Oude bladeren tot onderaan de stam lostrekken en dan afsnijden met schaar,zeker niet met een mes in de stam snijden.Redelijk veel water geven(niet nat anders rot hij ) en sproeien in droge warme kamer tegen spint.

vr, 19/01/2007 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even iets rechtzetten: een banaan vormt geen 'stam', maar een schijnstam; eigenlijk een samenvoeging van bladvoeten. Vandaar dat je inderdaad uit moet kijken voor beschadigingen, want dan tref je de andere bladeren.

Onderwerp gesloten