Cycas revoluta

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/11/2005 - 11:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cycas revoluta

Goedemorgen,

Wij hebben ongeveer een half jaar een Cycas revoluta in huis. Op dit moment heeft ie circa 13 bladeren. Maar in korte tijd begint de helft ervan bruin te worden. Wat kan het probleem zijn? Het lijkt me een sterke plant, maar hij lijkt nu dood (oid) te gaan. Iemand een idee? Alvast bedankt?

ma, 21/11/2005 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

IK HEB NET HETZELFDE GEHAD.IN DE ZOMER BUITEN ZETTEN
IN DE ZON.BEETJE BEMESTEN BOVENOP HET HARDE GEDEELTE.
VOOR DE REST GEDULD HEBBEN.
MIJNE CICAS BLIJFT ZOMER EN WINTER BUITEN STAAN;MAAR ALS
HET KOUD WORDT AFDEKKEN.VERDRAAGT TEMP VAN -20GR.

di, 22/11/2005 - 17:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het antwoord is heel simpel.. Bladluizen. Ik heb net hetzelfde probleem gehad met die van mij. 2 winters lang heb ik deze problemen met angstogen moeten aanzien. In het voorjaar gooit hij echter nieuwe bladeren.
Ik ben toen naar de tuinspeciaalzaak gegaan en mijn probleem aangehaald. Het antwoord was : Bladluizen. Het vormt zich precies zoals een witte schimmel op de takken en de beestjes zuigen al het sap uit deze takken op.
Ik heb toen een product tegen bladluizen gekocht in de vorm van pilletjes om in de grond te steken, en tot nu toe geen enkel probleem meer gehad.

di, 22/11/2005 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan wolluis zijn.Als dat zo is,kan je de lelijke bladeren er af knippen.daarna de plant goed bespuiten met Admire met een uitvoeier of wat vaatwasmiddel om de larve van de wolluis te doden.(wel zorgen dat het middel goed tussen de bladstelen en de bast van de stam vloeid).Als nodig na een paar weken herhalen.Ook bespuiten als je alle bladeren er af zou halen.Maar de stam wel bewaren en op kamertempratuur loopt deze na de rust periode wel uit.

Onderwerp gesloten