Dracaena marginata

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/09/2008 - 21:55
MissAnita

Dracaena marginata

Hallo,

Ik heb laatst bij 2 van mijn dracaena's een stammetje eraf gehaald en die elk in een aparte pot gezet.
Maar nou zijn mij nog wat dingen onduidelijk, ik had dus op het internet gelezen dat als je ze afknipt dat op de oude stam (is nog een klein stukje over) weer nieuwe bladeren zouden komen. Nou is dat bij mij natuurlijk weer niet het geval en komt er net boven het modder weer nieuwe bladeren. Dat is natuurlijk niet echt de bedoeling. Moet ik dat er nou afhalen of juist laten zitten of moet ik het boven op de oude stam zetten ofzo?

De stammen die ik eraf heb gehaald, zijn nu erg mooi en hebben inmiddels al goede wortels. Maar nu wil ik graag van die stammen ook dat het uitloopt in een 3 stam. Hoe doe ik dat? Gewoon de bladeren eraf knippen en hij gaat vanzelf uit lopen, en hoe zorg ik dat het er 3 worden?

Ook heb ik nog een vraag, hoe kan het toch dat als je de dracaena's koopt dat de bladeren zo mooi omhoog staan en als je ze een tijdje in huis hebt dat de bladeren gaan hangen?

Alvast bedankt voor een reactie.

Dracaena marginata
vr, 05/09/2008 - 20:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal begrjpen doe ik het niet. Mogelijk helpt een foto duidelijker te maken wat je bedoelt.

In principe loopt een stam altijd aan de bovenkant uit, tenzij je de stam ondersteboven hebt opgeplant of de stam voor een deel in ingedroogd.

Garantie voor 3 scheuten, die uitlopen heb je nooit. Dat ligt geheel aan de sterkte van de stam en aan de omstandigheden tijdens het uitlopen (kasomstandigheden zijn gunstiger)

Bladeren zouden niet moeten gaan hangen in huis. Er is dan vast iets verkeerd met de behandeling of standplaats.

za, 06/09/2008 - 21:56
MissAnita

ff een paar foto's.

Dracaena marginata
za, 06/09/2008 - 21:59
MissAnita

de stekjes.

Dracaena marginata
za, 06/09/2008 - 21:58
MissAnita

de bladeren bij de modder.

Dracaena marginata
za, 06/09/2008 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de foto's!
Tja, dat is tamelijk uitzonderlijk , dat de plant hier nieuwe scheuten maakt. Mogelijk was de snijwond dermate rafelig, dat de stammen een extra impuls hebben gekregen tot het laten uitlopen van wat extra knoppen.

Wil je meer uitlopers aan de bovenkant, dan kun je met een scherp mes aan de bovenkant een verticale snee van een paar cm. geven op de stam. Vaak worden dan slapende ogen geprikkeld tot uitlopen.

zo, 07/09/2008 - 14:32
gotcha

Heb nog een vraagje over deze plant,de mijne is reeds 25jaar oud.Heb geregeld ook gesnoeid en nieuwe scheuten gekregen.1x herplant op al die jaren.Moet er iets extra toegevoegd worden bij deze oude?(is er ook een leeftijdsgrens) plant,

zo, 07/09/2008 - 15:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, deze planten kunnen heel oud worden. Zolang de plant gezond is, hoef je niets te doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag