gerbera probleem

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/06/2006 - 21:22
Larreke

gerbera probleem

Hoi hoi

Ik heb al sinds de winter een gerbera. Prachtig waren de bloemen, en er waren ook nieuwe kopjes op komst. De bloemen zijn zeker twee a drie weken mooi gebleven, maar na die tijd is er iets fout gelopen... De bloemen waren verwelkt en de nieuwe kopjes gingen ook kopje onder en waren al snel dood eer het mooie bloemen waren... Na enige tijd op de kast te laten staan (ik kon het niet over mijn hart krijgen om ze weg te doen...) kwamen er mooie nieuwe groene blaadjes, de oude heb ik dan maar weggeknipt omdat ze helemaal geel werden. Nu heb ik in mijn potje een trosje van 3 blaadjes met daarnaast een trosje van 2 blaadjes. Maar daar blijft het dan ook bij! Er zijn wel nog mini blaadjes aan het groeien maar geen bloempjes meer!

Nu is mijn vraag heel eenvoudig... Wat moet ik doen? Geduld hebben of is mijn plantje gedoemd? Mag ik de twee trosjes van mekaar scheiden zodat het twee aparte planten worden? En hoe moet ik dat dan doen?

Ik hoop maar vlug op nieuwe bloemknoppen want ze zijn toch zo mooi.

Groetjes Larreke

vr, 16/06/2006 - 09:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de kast lijkt me niet de meest licht plek voor een Gerbera. Zet hem gerust zonnig. De huidige plant scheuren lijkt me niet verstandig; eerst zorgen dat ie aan de groei gaat. Met wat voeding en niet te veel water moet dat lukken. Succes!

vr, 03/11/2006 - 16:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hetzelfde probleem voor wat betreft jouw verhaal over de bloemen. Ze stonden mooi, maar gingen na een week of wat slap hangen. De nieuwe kopjes sneuvelen halverwege het groeiproces tot 'volwassen' bloem. Ook gaan enkele blaadjes slap hangen. Ze staan zonnig en krijgen voeding. Wat doe ik verkeerd? Kan het zijn dat ik ze teveel water geef?

Groet Jolina

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag