groei phoenix roebelni

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/03/2007 - 18:38
tuinmannetje

groei phoenix roebelni

hallo ik heb een phoenix palmpje gekocht..hij krijgt voldoende water ..heeft een goed pot onder zich..ik bespuit hem ook af en toe..dus hij heeft goeie leven..maar weet iemand hoe snel deze plant groeit? hij krijgt nu 3 nieuwe bladeren na 3,5 weken
ik hoor het wel..
groetjes,

vr, 16/03/2007 - 20:06
Sientje

Dit is mijn ervaring met mijn Phoenix roebelenii :
ongeveer 15 jaar geleden kocht ik deze palm ; hij was nog vrij klein en had nog geen stam. Maar na drie jaar had hij al een stam. Ik heb hem ook regelmatig moeten verpotten omdat de wortels fel naar beneden groeiden en door de afvoergaten te zien waren.
Tijdens de zomer stond hij altijd op het terras (zuiden) in de volle zon.
Altijd véél water geven in de zomer ! Ik heb nooit bemesting gegeven omdat hij heel snel groeide. Wel om de twee jaar heb ik hem verpot (gewone potgrond) omdat steeds opnieuw de wortels zo fel naar beneden groeiden en de hele kluit zich boven de potrand naar boven duwde ! Ik snoeide ook steeds die wortels in. De laatste vijf jaar kreeg de plam ook een grote gele boonachtige vrucht, die open ging en daar zaten kleine geelachtige bloempjes in. Die vielen na een tijdje af en de schil bleef hangen en verdroogde. Vorig jaar was de stam ongeveer 1,20 meter hoog. De onderste bladeren snoeide ik steeds weg. In de winter zette ik hem in de garage en gaf weinig water. Helaas was de vorige zomer de allerlaatste... hij is dood gegaan en ik weet niet waaraan. Ik heb toch 15 jaar genoten van mijn boom !

vr, 16/03/2007 - 23:25
tuinmannetje

hallo hoe groot was die stam dan na 3 jaar? maar het is dus niet de snelste groeier dan of wel..de mijne krijgt al nieuwe bladeren terwijl ik hem net heb,,of zegt dat niks

za, 17/03/2007 - 08:51
Fanny

Als je hem verpot zorg dan dat je onderin steentjse of metselzand hebt liggen zodat het overtollige water weg kan.

za, 17/03/2007 - 13:19
Sientje

Ik denk dat ik na drie jaar een stam had van ongeveer 10 cm. (de onderste bladeren waren dan wel weggesneden hé)
Natuurlijk is het logisch dat je boom al nieuwe bladeren moet hebben als je hem pas hebt aangekocht ; anders is hij toch niet gezond !
En hoe meer licht en warmte hij krijgt, des te sneller groeit hij.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag