heeft luchtvervuiling invloed op kamerplanten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/06/2008 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

heeft luchtvervuiling invloed op kamerplanten

Beste allen, ik ben sinds een aantal maanden verhuisd naar Parijs (woonde voorheen in Den Haag). Omdat ik gehecht ben aan mijn planten heb ik ze altijd overal meeverhuist (al zeker 3x). Sinds ik in Parijs woon gaat het niet goed met mijn planten :
draecena marginata is nu zelfs dood
kalanchoe (leeft nog, maar hangt er heel slapjes bij)
sansevieria (voor een deel doodgegaan en vermeerdering door bladscheur blijkt niet te werken
bij de fycus vallen niet alleen de bladeren af, de takjes drogen zelf helemaal uit
de fuchia...
alleen mijn kalanchoe ziet er netjes uit...
Heeft dit te maken met luchtvervuiling? En zijn er planten die hier eventueel wel goed op reageren? Ligt het aan mij? Ik probeer de licht- water- en voedingsvoorschriften te respecteren maar tja...
Help ! Ik heb deze planten al jaren, wat is er aan de hand?

wo, 02/07/2008 - 22:02
tekenaar

Ik ben een paar jaargeleden ge-emigreerd en heb een aantal planten kunnen meenemen. Door de heel andere luchtvochtigheid in mijn nieuwe woonomgeving heb ik opnieuw moeten leren watergeven . Wat jarenlang goed werkte, werkte in mijn nieuwe woonplaats niet meer. Ook afgezien van mijn watergeefstijl hebben de planten zich moeten aanpassen, wat heeft geleid tot verlies van bladeren.

Had je voorheen centrale verwarming en nu niet meer (of omgekeerd?) Dit heeft nogal invloed op de luchtvochtigeid en verdamping.

Overigens kan ook meespelen dat de planten simpelweg groter zijn geworden en daardoor nu in een te kleine pot staan.

Sanseviria ... als het de gewone is vraag ik me af of hij niet drijfnat staat (omdat nu veel minder water uit de grond verdampt), ik zou zo niet weten waarom die het anders niet zu redden. aan de droge kant is voor deze harde jongen veel minder een probleem.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag