help, mijn 40 jaar oude hoya sterft ineens

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/08/2007 - 17:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

help, mijn 40 jaar oude hoya sterft ineens

Ik heb een Hoya (waarschijnlijk camosa) die van mijn grootmoeder en daarna van mijn moeder is geweest en al 40 jaar oud schijnt te zijn. Sinds 4 jaar heb ik hem, en deed hij het goed, maar de laatste maanden beginnen zijn bladeren ineens te vergelen en daarna te verschrompelen en af te vallen. En ineens realiseer ik me dat ik totaal niet weet hoe je zo'n plant verzorgt; ik deed maar wat de afgelopen 4 jaar. Berichten op het internet over de verzorging spreken elkaar tegen; de 1 zegt wel zo af en toe de grond uit laten drogen; de ander zegt juist de grond altijd een beetje vochtig houden (dit laatste doe ik). Wat doe ik verkeerd, hoe verzorg je hem echt en waarom vergelen de bladeren ineens na 4 jaar blij bij me te zijn geweest.
Eenieder die me een gebruiksaanwijzing voor deze plant kan geven, heeft mijn eeuwige dankbaarheid, want als mijn familiehoya sterft, vergeef ik het mezelf niet.

wo, 01/08/2007 - 19:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Constant natte voeten houdt een Hoya niet van. Deze plant moet echt opdrogen tussen de gietbeurten. Het bladverlies duidt op een wortelprobleem. Eenmaal per week gieten is meestal genoeg.

vr, 03/08/2007 - 01:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb 2 Hoya's op een kast valk bij het raam staan en omdat ze zo hoog staan moet ik eerlijk zeggen dat ik ze vaak vergeet water te geven en ze doen het allebei heel goed.
Het zal zo eens in de 2 a 3 weken zijn dat ik ze water geef en daar zijn ze bij mij tenminste wel tevreden mee.
Ik kan me wel voorstellen dat als jij je plant meer in de zon hebt staan dat ie ietsje meer water wil.

Misschien is het een idee om hem een keer verse potgrond te geven, dat is voor alle planten wel lekker natuurlijk.

Heel veel succes met je plant en ik hoop dat ie nog vele generaties mee zal gaan!

vr, 10/08/2007 - 14:33
Emilio

Kijk even op mijn blog en neem voor de zekerheid een paar stekken van je plant die je in een fles water laat wortelen: https://tinyurl.com/y2gcyghh

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag