Kalanchoe daigremontiana/bommenwerper * weer help!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/07/2012 - 15:21
Michelle221

Kalanchoe daigremontiana/bommenwerper * weer help!

Hallo allemaal!

Ik schreef omstreeks mei al over de plant die me óh zó lief is.
De blaadjes waren klein, de plant maakte geen kinderen meer en sommige bladeren werden bruin. Ik gaf de plant wekelijks voeding en jullie adviseerden me daarmee te stoppen. Sindsdien zijn de nieuw gemaakte bladeren groot van formaat en zitten ze vól kinderen. TOP!

Maar...

De bladeren daaronder zijn nu aan het afsterven :-( Kan ik dat tegengaan? Kan ik de plant te net boven de top afknippen, in water zetten en hopen opdat nieuwe wortels gaat maken? Of gaat ze dat absoluut niet overleven? Mijn idee klinkt kansloos.

Mijn hartelijke dank weer!

Kalanchoe daigremontiana/bommenwerper * weer help!
za, 14/07/2012 - 16:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doordat dit op den duur een houtige stengel wordt, verliest de plant z'n onderste bladeren. De top is uitstekend te stekken.
Weliswaar niet in water maar direct in potgrond met wat zand gemengd. Laat de afgesneden stek eerst een paar dagen drogen, om rotting te voorkomen. Vaak zie je na enkele dagen al een begin van wortelvorming.

ma, 16/07/2012 - 19:56
Michelle221

Dank voor je antwoord!
Ik ga het eerst even uitproberen op één van de jongere planten die ik heb en die hetzelfde vershijnsel tonen. Is schuin afknippen het best? Ik droog de toppen dan een paar dagen...ik stop ze in grond vermengd met zand. En moet ik de plant dan gelijk een scheutje water geven (heeft immers een paar dagen liggen drogen) of moet ik daar nog even mee wachten? Sorry voor alle vragen hoor, maar ik ben best een leek. Water geven dat lukt nog net ;-)

ma, 16/07/2012 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Recht afknippen is beter; dan maak je zo'n klein mogelijke wond.
Water geven, alleen als de grond erg droog is. Je geeft pas weer water als er hergroei is.

Onderwerp gesloten