Langzame achteruitgang al mijn kamerplanten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/12/2006 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Langzame achteruitgang al mijn kamerplanten

Sinds enkele jaren gaan stuk voor stuk al mijn kamerplanten eraan. De planten krijgen nieuw blad, maar in rap tempo vallen de andere bladeren eraf. Koop ik een nieuwe plant dan is deze binnen een half jaar aan het aftakelen.De enige relatie die ik kan leggen is thermophane ramen door het hele huis. Parallel hieraan gingen mijn planten afsterven. Daarvoor deden al mijn planten het goed. Iemand enig idee?

wo, 27/12/2006 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met het aanbrengen van isolatie is wellicht uw huis (d.w.z. de binnenlucht) ook veel droger geworden. Controleer in ieder geval de planten op spint (loep!) omdat dat een echte liefhebber is van droge lucht en verzwakte planten graag aanvalt, gevoelige planten kunnen snel aftakelen terwijl er niet/nauwelijks parasieten te zien zijn. Controleer ook de luchtvochtigheid. Probeer die zonodig lokaal op te lrikken door de planten op schoteltjes water te zetten (OP dus niet in!, steuntjes gebruiken of op kleikorrels plaatsen).

Ruud

wo, 27/12/2006 - 23:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grote kans dat je plant te lang in dezelfde potgrond zit en deze nu uitgeput is.
Ik haal een gekochte plant geregeld uit zijn pot om te zien hoe de grond en de worteltoestand is en dit is in de meeste gevallen schrikbarend.
Na verpotten met een juiste potgrond knappen ze erg op.

Onderwerp gesloten