marcotteren schefflera

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/03/2008 - 11:44
fruitpapje

marcotteren schefflera

Beste plantenvrienden,

sedert enkele jaren heb ik een bontbladige schefflera arboricola geadopteerd die het bijzonder goed doet en onderaan reeds verschillende vertakkingen heeft gemaakt. Aangezien de oude hoofdstam ondertussen onderaan kaal begint te worden, vind ik het een geschikt moment om deze te proberen marcotteren om er zo een aparte plant van te maken. Ik heb deze techniek nog nooit geprobeerd en lees op internet dat veenmos (spaghnum) het meest geschikte materiaal hiervoor is. Nu ben ik al in verschillende tuincentra geweest (in België, zuiden van de provincie Antwerpen) maar ik vind het nergens. Weet iemand waar dit te verkrijgen is, dan wel of er een goed alternatief bestaat om de wortels in te laten groeien?

Alvast bedankt en groetjes,
Fruitpapje

do, 13/03/2008 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iedere goede bloemist, ook in Belgie, heeft wel sphagnum. Ook op een tuincentrum is het vaak voorradig.

di, 18/03/2008 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn vandaag de dag wel veel tuincentra die hun roots verloochenen en meer decoratie verkopen dan planten en tuiniermateriaal.
Anderzijds zegt de naam sfagnum de meeste mensen niets.

Ik denk dat turfmos een andere benaming is, die misschien bekender klinkt.
Maar een tuincentrum die enig soort mos heeft, zal wel de naam sfagnum kennen.

Een andere optie, is eens langs gaan bij een dierenwinkel of vijverhandel. Vaak wordt turf, turfmos en veenmos gebruikt in aquaria voor de hobbyist, dus zelfs een dierenwinkel kan dit in huis hebben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag