MIjn vage kamerplant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/11/2008 - 00:47
Njoy

MIjn vage kamerplant

HELP!

Ik heb een plant op de markt gekocht waarbij mij gezegd werdt dat dit een potloodcactus is....Ging ik op t net zoeken voor de beste verzorging en vooral hoe ik t beste kon snoeien (hij groeit de pan uit!) maar de plaatjes van potloodcactussen komen niet overeen!

Wie o wie kan mij vertellen welke plant dit is!
Please o please dan kan ik m nog betere verzorging geven en hem mooi houden!

Groetjes Joyce

MIjn vage kamerplant
za, 22/11/2008 - 00:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit noemt men inderdaad de potloodplant. Het is geen cactus, maar Euphorbiainfo-icon tirucalli.
Als de plant nu al de pan uit groeit, verzorg je hem waarschijnlijk goed. Snoeien kan natuurlijk wel, maar pas op voor het melksap; het is giftig, dus trek handschoenen aan.

za, 22/11/2008 - 00:54
Joyz

Ontzettend bedankt!Dat t sap giftig is is een feit wat behoorlijk belangrijk is!Hier kan ik veel mee!

zo, 23/11/2008 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met betrekking tot de giftigheid van het melksap. Bij deze soort is het sterk aan te raden tijdens het snoeien ook de ogen goed te beschermen. Naar verluidt zou het sap blindheid kunnen veroorzaken! Ik weet uit ervaring met andere Euphorbias dat je ook niet na afloop in je ogen moet wrijven, want zelfs bij minder giftige soorten veroorzaakt het een branderige pijn.
Ik zou deze soort dan ook niet aanraden in de aanwezigheid van kleine kinderen en huisdieren die per ongeluk een tak zouden kunnen afbreken.

zo, 23/11/2008 - 21:57
Joyz

Ik ben echt zo blij dat ik nu eindelijk ECHT wat weet over mijn plant! Het is toch fantastisch dat ik al in een paar uur weet het hoe & wat van mijn plant!Iedereen super bedankt!

Onderwerp gesloten