mijn Zamioculcas.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/03/2013 - 21:59
waldemar

mijn Zamioculcas.

nu het weer groei seizoen geworden is gaan de kamerplanter weer groeien.

Nu heb ik ieder jaar als de plant uit z'n winterslaap komt dat sommige takken gele bladeren krijgen van boven en dan naar onderen tot dat de tak af sterft.

Ik heb de plant minstens 6 a 7 weken geen water gegeven in de winter moet dat niet zo'n probleem zijn lijkt me.

dus dit kan toch niet te veel water zijn, maar ik las op internet dat de blaadjes geel worden met te veel water van onderen, nu worden ze geel van boven en sterft de tak af.

Komt dit nou door te weinig water? want ik geef ook in de winter geen mest ik geef het 2 keer per seizoen, midden maart dus vandaag, en midden zomer. prima zat.

dus waar komt dit door? toch te weinig water?

Gr. Waldemar.

di, 26/03/2013 - 12:29
Bosvrouwe

Als hij in een verwarmde leefruimte staat moet hij toch regelmatig een beetje water krijgen hoor (wekelijks)! Hier zelfs een nieuwe scheut aangemaakt deze winter!

di, 26/03/2013 - 21:20
waldemar

hij staat dan wel in de huiskamer met vewarming, maar niet vlakbij het raam, afgelopen winter had ik hem iets te veel water gegeven zodat er een aantal takken zo uit kon halen, die waren aan het rotten, vandaar dat ik minder ging geven en het rotten van takken stopte, nu dus die gele bladeren aan de bovenste bladeren en zo.

hij staat in een kweekpot, dus aan gaten in de pot hoeft er niet getwijfeld te worden.

wo, 27/03/2013 - 11:07
Bosvrouwe

Misschien word de pot te klein, heb ook al eens een groot deel moeten wegsnijden (dit zonder problemen achteraf)Wortels liepen veel breder uit(en diep) dan dat de plant groot was! En maar een beetje water geven in de winter; Hier staat hij ook niet echt licht!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag