overpotten op Seramis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/10/2006 - 22:07
Wilmax

overpotten op Seramis

Laatst heb ik een nieuwe Fatsiainfo-icon aangeschaft want de oude is bezweken aan (volgens mij) schild/dopluis.
De oude liet telkens bladeren vallen en toen merkte ik ineens dat deze schild/dopluis had. Nadat ik hem regelmatig behandeld had, leek de luis weg. Omdat ik hoorde dat een verkeerde watergift luis in de hand werkt, heb ik besloten de plant op Seramis te zetten omdat de plant dan zèlf naar behoefte water opneemt. Je hoeft dan alleen bij te vullen wanneer nodig, dat weer te zien is aan het plantpijltje. Dit Seramis bleek een succes: de plant begon te groeien en verloor bijna geen bladeren meer.
Tot enkele weken geleden: de bladeren werden geel en vielen daarna af, op de pant en rond de plant zat honingdauw. En ja hoor, weer schild/dopluis. Zo erg dat ondanks meerdere behandelingen met Promanal, de plant zienderogen achteruit ging. Daarom heb ik maar een nieuwe aangeschaft.
Om te voorkomen dat ook deze plant de dupe wordt van teveel/te weinig water en daardoor vatbaar wordt voor allerlei ongedierte, wil ik hem meteen op Seramis zetten. Maar deze korrels zijn prijzig en daarom wil ik de korrels gebruiken waar de vorige plant instond. Maar ik ben bang dat deze besmet is omdat het onontkombaar is dat ook oude aarde meeverpot wordt. Volgens de fabrikant van Seramis hoef ik daarvoor niet bang te zijn. Maar toch t***el ik. Wie heeft hier ervaring mee? (dus het verpotten in oude Seramis).

vr, 13/10/2006 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het inderdaad geen kwaad kan, want dopluis leeft in principe niet in de bodem, maar op een plant. Maar om alle problemen uit te sluiten, zou ik de korrels verhitten in de magnetron zodat alle eventuele levende organismen gedood worden.

za, 14/10/2006 - 00:07
Nance

Dat wou ik idd ook zeggen, het kan in de oven verwarmt worden en is dan onsmet.
Je moet ongeveer 1/3 van de hoeveelheid Seramis aan water geven.
Dus de pot aangevuld met 6 liter Seramis, dan de plant 2 liter water per maand geven.
Is het een plant die meer of minder water verlangt dan normaal dit aanpassen.
Dus als na 1 maand het metertje nog blauw is, heb je teveel gegeven.
Dan ga je (als het metertje rood is) bijv 1,7 liter water geven en zo probeer je toch uit te komen dat je iedere maand water geeft.
En om de maand doe je er voeding bij speciaal voor Seramis.
Geen gewone Pokon, die versuikert en kan de boel op d'n duur verstoppen is mij verteld.

za, 14/10/2006 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewone Pokon etc. lukt ook wel maar dan wel de hydrocultuur concentratie aanhouden. Verder de plant een keer of drie per jaar in een badje met (onbemest) regenwater zodat ie het teveel aan zouten kwijt kan raken.

Ruud

ma, 23/10/2006 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe doe je dat dan, een plant die op seramis staat een badje geven, ze staan neem ik aan in een dichte pot...

Onderwerp gesloten