planten voor in een terrarium

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/12/2006 - 08:05
jfk1

planten voor in een terrarium

ik wil een terrarium gaan opbouwen en daar wil ik verschilende kamerplanten in zetten die tegen een warmte van ongeveer 30 graden kunnen . ook moeten ze tegen vochtige lucht kunnen daar er iedere dag besproeit moet worden in het terrarium

welke kamerplanten kan ik hier voor gaan gebruiken het terrarium is 1 meterhoog

ma, 04/12/2006 - 10:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel kamerplanten komen uit het tropisch regenwoud dus die kunnen er tegen. Verder moet je planten kiezen die niet te snel groeien en slechts weinig licht nodig hebben. Bromelia's en orchideeen te over. Overigens loopt er precies zo'n discussie op:

https://tinyurl.com/yyorfkrv

Ruud

ma, 04/12/2006 - 11:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Orchideeën hebben zeker veel licht nodig, menigeen licht ze bij in de wintermaanden omdat ze dan een tekort aan lichturen krijgen.

di, 05/12/2006 - 20:09
Separatist

Het toeval wil dat ik afgelopen weekeinde mijn terrariums opnieuw heb ingericht met echte planten. Heb Ficusinfo-icon pumila, Peperomia, Philodendron scandens en verschillende soorten varens gebruikt voor de tropische soorten. Het is nog onder voorbehoud maar normaal gezien moeten deze planten het goed doen in het terrarium.

Voor meer info zie de link van Ruud waar ik verleden week een gelijkaardige discussie heb geopend.

groeten
Yves

wo, 06/12/2006 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor veel Peperomia soorten is de luchtvochtigheid in een terrarium te hoog. Gewoon uitproberen!

wo, 06/12/2006 - 11:23
Separatist

Inderdaad, je moet experimenteren en kijken welke plantjes het meest geschikt zijn. Voor de kostprijs moet je het alvast niet laten, het duurste plantje dat ik gekocht heb heb ik 3 euro voor betaald.
Vochtigheid kan ik altijd wat lager brengen om een beter evenwicht te vinden. Er is steeds een drinkschaaltje binnen hun bereik waaruit ze het nodige vocht kunnen ophalen.

Onderwerp gesloten