Sansevieria Cylindrica scheut

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/11/2013 - 09:19
Mario-DW

Sansevieria Cylindrica scheut

Een tweetal jaar terug, kocht ik een paar planten van de Sansevieria Cylindrica. Eén plant kreeg na een jaar, vanuit het midden van de plant een bloemstengel. Na de bloei, heb ik dan uiteindelijk die tak eruit geknipt. Onderaan de plant, net boven de aarde, kwam er terug iets nieuws uit de plant, en ditmaal leek het een scheut te zijn. Tot vorige week heb ik dit gewoon laten zitten, tot die scheut echt erg groot (een plant) werd en de plant begon om te vallen. Ik heb die scheut met een scherp proper mes afgesneden. Aan die scheut zitten al kleine bolletjes, dus wellicht wortelvorming. Ik heb die nu in het water gezet. Maar aangezien een Sansevieria weinig water nodig heeft, denk ik dus niet dat ik er goed aan doe, of wel? Moet ik die nu eerst laten wortelen in water of dergelijke, of oppotten in aarde? Er zijn niet echt wortels aan, dus ik weet niet wat te doen nu.

En ik had eigenlijk nog een vraagje. De plant waarvan ik de scheut heb gesneden, lijkt gewoon te zijn stilgevallen in groei, blijft even groot en maakt ook geen nieuwe bladeren meer aan. De scheut heeft al veel langer bladeren dan de oorspronkelijke plant. Zal deze nog groeien of is het de bedoeling dat deze van nature afsterft, na het vormen van die scheut?

Alvast dank.

vr, 15/11/2013 - 10:12
GreenConnection

Je kunt een afgesneden blad van Sansevieria cylindrica (na goed drogen) meteen in aarde poten. De wortelvorming zal dan sneller gaan dan in water.

De oude, uitgebloeide plant zal beslist weer nieuwe scheuten maken, maar dat kan langzaam gaan.
Onder onze kameromstandigheden groeien de bladeren vaak veel langer en slapper uit, dan in de landen waar de planten oorspronkelijk vandaan komen. Behandel de plant als een cactus en hij groeit steviger op.

vr, 15/11/2013 - 12:40
RdB

De afgesneden scheut pot je het best op in potgrond,

Ruud

wo, 20/11/2013 - 11:58
GreenConnection

mdw074 : mee eens?

wo, 20/11/2013 - 12:37
Mario-DW

Mijn excuses voor de late reactie.

Ik heb dus gedaan wat jullie mij adviseerden te doen. De scheut is opgepot in aarde.
Misschien toch nog één vraagje,...
Hoe zit dit nu verder met het geven van water? De scheut staat nu in droge aarde, omdat ik vrees dat anders de scheut zal rotten, omdat deze nog niet voldoende wortels heeft.
Hoe lang na het oppotten zou ik moeten wachten om water te geven?

Groeten Mario

wo, 20/11/2013 - 12:41
GreenConnection

Het kan best lang duren voor er groei zichtbaar wordt. Af en toe een beetje water kan.

wo, 20/11/2013 - 12:44
Mario-DW

Ok, dank u wel voor de reactie's, verder had ik geen vragen meer.

Nogmaals dank!
Mario

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag