spathiphyllum

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/04/2006 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

spathiphyllum

Heb al een paar jaar een spathiphyllum.Heeft het altijd goed gedaan en gebloeid!Paar weken geleden liet hij zen bladeren hangen,heb hem in twee gesplist en in andere potten gezet met nieuwe potgrond.Bladeren hangen nog steeds.geeft wel bloemen,maar na ongeveer een tien tal centimeters gaan ze ook hangen en verdoren dan.Net zoals de nieuwe bladeren die erin komen.De oude bladeren hangen gewoon slap,worden niet bruin of verdoren niet.Wie kan mij helpen en tips geven op men planten terug goed te krijgen.

ma, 01/05/2006 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Watergebrek! Door het spitsen zijn er kennelijk wat wortels beschadigd, dus flink water geven. Bloemen kun u beter er uitsnijden, die komen later wel weer, maar kosten nu veel energie.
Vooral uit de zon houden.
Succes!

wo, 03/05/2006 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Greenconnection voor de reactie.Was al stilletjes bezig met meer water te geven dan gewoonlijk,maar vraagje nu?Hoeveel juist /ongeveer mag ik geven?Ben bang om ze te veel water te geven nu natuurlijk.En ja ok,die bloemen zal ik er dan maar uit snijden,is wel met pijn in het hart!Maar alles om men plant/planten er terug boven op te krijgen. Tot forums.

wo, 03/05/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Spathiphyllum geef je niet gauw teveel; ze groeien zelfs nog met hun wortels in het water. Bloemen vormen kost de planten nu erg veel energie en die kunnen ze beter steken in het herwortelen. Vandaar!
Succes!

ma, 08/05/2006 - 21:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Greenconnection,heb men bloemen eruit geknipt en ben begonnen met veel water te geven.Bladeren beginnen stilaan terug recht te komen,en nieuwe blaadjes blijven blijkbaar sterk.bedankt voor de tip.Maar heb je of iemand een gedacht hoe lang het kan duren.Dan weet ik hoe lang ik men bloemen moet uitknippen.Een plantliefhebber met blijkbaar geen groene vingers.Greetz

ma, 08/05/2006 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is moeilijk te voorspellen, maar als het blad zich herstelt, dan kun je de bloemen laten komen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag