Spathiphyllum delen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/02/2010 - 01:52
silfje

Spathiphyllum delen

Hoi, ik heb een jaar of 3 terug twee Spathiphyllums gekregen voor mijn verjaardag in sierpotten.

Immiddels zijn het grote planten, toen ik deze kreeg pasten ze al net in de pot. Daarom denk ik dat ze er baat bij hebben als ik de plant deel zodat het overblijvende deel meer groeiruimte heeft.

Wat is jullie mening op dit gebied, is het verstandig om deze planten te delen, zo ja hoe pak ik dit het beste aan, ik heb nog niet eerder een plant gedeeld, maar als ik op internet over delen lees lijkt het me niet zo ingewikkeld :)

of zouden jullie eerder wortelsnoei proberen?

zo, 07/02/2010 - 09:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog een mogelijkheid: verplanten in een grotere pot.

do, 18/02/2010 - 15:08
dijkm

ik heb die van mij afgelopen zomer gesplitst (hoe dit te doen kun je makkelijk via google vinden). Het is prima gegaan en heeft twee planten opleverd. Maar.....sindsdien geen bloei meer. De plant heeft wel nieuwe bladvormig en hij ziet er verder goed uit. Nou las ik dat de plant energie kan steken in wortels en blad en dat de bloei daarom kan stagneren maar ik vind het wel wat lang duren.Weet iemand waarom de plant opeens geen bloei meer heeft en hoe dit gestimuleerd kan worden?

Mariel

do, 18/02/2010 - 22:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uitteraard heeft een pas gescheurde plant tijd nodig om te herstellen. Bij Spathiphyllum is licht een belangrijke voorwaarde voor bloei. Op een minder lichte plek, gaat de plant als bladplant door het leven.

vr, 19/02/2010 - 18:31
dijkm

aha, ik zal hem eens wat lichter zetten om te kijken wat er dan gebeurd!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag