Stephanotis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/07/2008 - 11:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stephanotis

Ik heb een stephanotis en al een paar jaar net als de plant in de bloei gaat beginnen de bladeren geel/gemarmerd te worden.Is dit een virus of staat ze te nat of te weinig bemesting of te veel ,of is de soort grond niet geschikt ervoor? .Door bemesting kan de plant ook verbranden. [de plant is ca vijf jaar oud.vorig jaar verpot met gewone potgrond van een tuincentrum, magere grond/veen/gedroogde bagger(?). teruggesnoeid in het najaar. staat op de vensterbank voor het raam ,niet in de zon wordt redelijk nat gehouden een keer per twee drie weken licht bemest met fuchsiamest/20-20-20.
het rare is dus dat als de bloemen er aan komen ze gele bladeren gaat krijgen ,net of de konditie achteruit loopt .[Ze is dan net op de rand van spint?]

di, 01/07/2008 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je eerst ons meedeelt, hoe je de plant verzorgd hebt, dan weten wij mogelijk het antwoord, zonder te gokken. Dus graag standplaats, leeftijd, watergift, hoe lang geleden verpot, temperatuur, enz.

wo, 02/07/2008 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt me toch een gebreksziekte, ondanks de fuchsiamest. Ik zou gewone kamerplantenmest geven inplaats van mest met een te hoog kaliumgehalte.

do, 03/07/2008 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het blijft hobbyen ,maar bedankt voor het meedenken.

Onderwerp gesloten