Streptocarpus hybriden

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/04/2007 - 22:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Streptocarpus hybriden

Ik heb sinds kort een paar erg mooie Streptocarpus planten gekocht . Er zitten veel bloemen in en er komen steeds weer nieuwe bij. Echt een feest!
Ik heb helaas alleen problemen met het blad. Op de een of andere manier worden de grotere bladeren snel slap, terwijl de plant genoeg water heeft. Kan het zijn dat dit met de hoeveelheid licht te maken heeft? Want bij weinig licht is het blad over het algemeen steviger.
Hoe kan ik deze planten het beste water geven? Nu dompel ik ze in een bak water op kamertemperatuur, zo doe ik dat met mijn andere kleine kamerplanten ook met succes. Maar is dit wel een goede manier van watergeven? Want ik heb eens gelezen dat gevoelig voor wortelrot zijn en dus niet te nat mogen...

Weet iemand misschien ook of er kleine streptocarpussen bestaan en waar ik deze zou kunnen kopen?

Alvast bedankt voor het antwoord.

vr, 13/04/2007 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is juist. De meeste familieleden van de Gesneriaceaeinfo-icon, waartoe de Streptocarpus behoort, houden niet van langdurig natte en koude voeten. Laat de kluit tussen de giet- of dompelbeurten opdrogen. Slap blad duidt overigens vaak op wortelproblemen.
Licht moeten ze wel, maar ze verdragen geen zon.
Er zijn diverse cultivars, zowel grootbloemig als kleinbloemig. Voor in de tuin, gedurende de zomer is er Streptocarpus saxorum, met hele kleine bloemen.
Soms is er aanvoer van 1-bladige soorten met massa's kleine blauwe bloemen. Het zijn allen rijkbloeiende planten met fraaie kleuren.

Onderwerp gesloten