Venus Vliegenval

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 31/05/2005 - 00:17
Anitabas

Venus Vliegenval

Ik heb een vraagje over mijn Venus Vliegenval. Ik heb hem nu een paar jaar en hij krijgt af en toe een aanval en geeft dan steeds bloemetjes. Ook gaat hij in de winter bijna dood en komt dan in het voorjaar weer op.
Is er een manier om hem te stekken? De zaadjes, die in de bloemetjes komen, komen niet uit. Iemand tips?

vr, 03/06/2005 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey

Ik denk dat je hem goed verzorgt. Dat bijna dood gaan is de winterslaap trouwens, dat is heel normaal en daardoor zal hij ook gaan bloeien. De zaadjes moet je heel vochtig houden en in een turf-spagnum mengsel steken, de vochtigheid zoals een volwassen plant. Het kan maanden duren voordat je enige vorm van groei ziet en het zal 4 jaar duren totdat je weer een volwassen plant krijgt.
Hoe je hem kunt vermeerderen?
Bladstekken: stek een blad zo dicht mogelijk bij de wortel en stek hem. En dan kun je ook nog zaaien. Vergeet niet de bloem te bevruchten anders zullen je zaadjes niet echt groeien. Je kan bij Venus vliegenvallen zelfs zelfbestuiving toepassing, ook al krijg je dan zwakkere nakomelingen.

Groetjes

za, 04/06/2005 - 16:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey, bedankt!
De zaadjes kwamen bij mij dus niet uit, omdat ik ze niet bevrucht had. Ik zal het eens proberen om een blad te stekken. Lijkt me wel leuk als het dan ook lukt :o)

di, 06/12/2005 - 17:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar mijn boek "The Savage Garden" vertelt dat je een blaadje moet aftrekken en dat in een afgsloten doosje op een laag Sphagnum moet leggen, zó dat de bladsteel goed in contact komt met het Sphagnum. Datzelfde boek raadt overigens aan om de bloemen er meteen uit te halen omdat het onnodig kracht kost aan de plant. Overigens heb ik de grootste moeite om mijn Dionaeas te laten overwinteren.
Heb je al eens Sarracenia's en Zonnedauwtjes geprobeerd?

rolfatpavert [dot] com

Onderwerp gesloten