Wat is de naam van deze plant?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/06/2008 - 14:43
Liliva

Wat is de naam van deze plant?

Hallo,

Vroeg me af wat de naam is van deze plant, wij noemen de plant altijd studentenplant maar vroeg me af wat de officiele naam is van deze plant want op internet is niks te vinden als ik studentenplant intyp.

er begonnen op een keer ook kleine plantjes op langere stengels van de plant te groeien, deze had ik afgeknipt en gestekt. De stekjes zijn alleen heel erg lichtgroen van kleur geworden, het ziet er niet goed uit. vroeg me af hoe ik dit kan voorkomen. Ik geef ze eens in de 2 dagen wat water en ze staan nu voor het raam in het volle licht, maar verbeterd niks. Eerst stonden ze in de schaduw bij het raam, maar toen begon het dat ze lichter werden, Ik weet niet meer wat helpt. De grote plant is wel mooi groen van kleur.

Groetjes

Wat is de naam van deze plant?
ma, 23/06/2008 - 15:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is Chlorophytum comosum, hardloper of graslelie.
Een beetje kamerplantenvoeding doet vaak wonderen.

ma, 11/08/2008 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

minder water geven denk ik, het is een plant die het vooral goed doet als je hem verwaarloost (zonder gekheid). Het was mijn eerste kamerplant die ik van de straat had meegenomen en hier in huis een struik werd die minstens een vierkante meter plaats innam. Hij stond op een piedestal en de stengels met jonge plantjes waren zo'n 1.30 lang. Er verschenen ook heel veel kleine witte bloempjes aan, erg mooi, beetje sprookjesachtig.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag