Wie herkent dit groene kamerplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/04/2006 - 14:04
JSK

Wie herkent dit groene kamerplant

https://tinyurl.com/y2d4d9mz

Een jaar of 2 geleden kreeg ik een stekje en dit stekje is uitgegroeid tot een enorme groene ronde bol. Het is mijn favorietje. Omdat de plant de grond raakte heb ik er was stekjes afgehaald met mijn vingers. Tot mijn verbazing zat er een oranje aanslag op mijn vingers. Heel graag wil ik weten of de plant giftig is en wat de naam is van deze mooie plant. De blaadjes zijn rond gekarteld en glanzen heel mooi.
Er staat een afbeelding op de site van Kaatjeskamerplanten (2e plant linksboven)
Hopelijk is er iemand die mij verder kan helpen.
Met vriendelijke groet Ria

wo, 05/04/2006 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo te zien is het een Plectranthus.

do, 06/04/2006 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb gezocht op internet en zag een fotootje op een Franse site. De Plectranthus Ciliatus Pingam. Jammergenoeg spreek ik geen Frans, want er staat veel over deze plant geschreven. Dit zou hem kunnen zijn, maar ik vind wel dat het een klein plantje is. Mijn plant heeft hele lange bladstelen, zeker wel een meter. Is het ook zo, dat bovengenoemde plant, bij kneuzing, een oranje stof afscheidt? Als dat zo is, dan ben ik er uit. Nogmaals, De plant heeft prachtig groene ronde blaadjes. Ze glanzen en zijn een beetje gekarteld of gegolfd. Ik heb zelf de plant nog nooit bij iemand gezien.
mvg Ria

vr, 07/04/2006 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bladstelen van wel 1 meter lijkt me onmogelijk bij dit plantje! Je zult stengels bedoelen. Als je me de url stuurt van die franse site, dan zal ik het proberen te vertalen!

Onderwerp gesloten