witte stipjes op kamerpalm

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/02/2007 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte stipjes op kamerpalm

er zitten kleine uitgedroogde witte "stipjes" op mijn palm. het meeste onderin, en op de bladeren zit ook het een en ander maar dat lijkt wel gewoon meegegroeid te zijn vanuit het beginpunt.
ik kan het er met mijn nagel van af krabben. het bald eronder ziet er dan goed uit. wat is dit? ik heb de plant al jaren en hij doet het prima. het ziet er alleen zo raar uit. dus kwaad zal het wel niet kunnen...?

witte stipjes op kamerpalm
di, 06/02/2007 - 14:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een foto van het blad.

witte stipjes op kamerpalm
di, 06/02/2007 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vlekjes aan de onderkant van de stengel behoren tot de plant en zijn schubben. Op het blad is echt schadelijk: wolluis. Aanstippen met in spiritus gedoopte wattenstaafjes of haal een middel tegen wolluis in de groenbranch.

di, 06/02/2007 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat doet wolluis precies? misschien een stomme vraag, maar ik zie geen beschadigingen of iets dergelijks op het blad, zodra ik de luizen er af veeg...

di, 06/02/2007 - 17:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat voor schade kan een wolluis aanrichten? misschien een stomme vraag, maar ik zie geen rare dingen aan de plant als ik het wegveeg...ik heb inmiddels al wel een middeltje tegen luis gehaald van ecostyle. proberen maar dus.

di, 06/02/2007 - 22:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wolluis zuigt aan de cellen en op langere termijn onstaan verkleuringen en afsterven van het weefsel.
Het middel wel een aantal keren herhalen; om ook de jonge luizen die later uitkomen nog te bestrijden.
Succes!

wo, 14/02/2007 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt, ik zie dat mijn vorige reacties goed aangekomen zijn. ik zag ze zelf in eerste instantie niet staan. dubbelop dus!

zo, 25/02/2007 - 01:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

heel erg oppassen met die vieze rommel!

Ik ben te laat begonnen met deze te behandelen.
gevolg: Een half busje vergif gebruikt en heeft niets geholpen.
heb nu alle bebladerde stengels afgeknipt, buitengezet en hoop dat de 'koude' de wolluis kapotmaakt. De plant kan niet tegen vorst maar tegenwoordig is dat geen probleem :)
Nu alleen hopen dat die wolluis niet over het dak geraakt want aan de andere kant is ier iets anders lekkers, een T. Fortunei, en dat lusten ze naar ik gelezen heb ook wel :-(

zo, 25/02/2007 - 01:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

extra:
als ik een dode stengel er aftrok zat tussen de basis van het dode blad en het onderliggende blad een dikke laag wolluis, echt iets om bij te denken: goodbye plantje.

Hopeloos dus van dit aan te stippen...

Volgens mij werkt er niet(s) (veel) tegen deze ziekte.

Ik heb ook gelezen als je dit binnenshuis gehad hebt dat je best een aantal jaren kan wachten om soortgelijke plant te kopen want het verstopt zicht toch wel ergens om zich opnieuw te nestelen bij de nieuwe plant die je gekocht hebt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag