yucca snoeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/05/2007 - 00:30
mariekeg

yucca snoeien

hallo allemaal,

Ik heb een grote yuccainfo-icon die bijna door het dak groeit en ik wil het graag snoeien. De plant heeft een meter hoge stam met 8 zijscheuten. Ik ben bang dat als ik het snoei, er minder scheuten terug komen. Weet iemand hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Ik heb eerder yuccastammen in de grond gezet om ze zo te stekken en daarbij groeiden telken 1 of hooguit 2 scheuten. Nu heeft mijn grote yucca natuurlijk al een flinke wortelbos dus zullen er wel wat meer scheuten komen, maar hoe kan ik dit proces het beste helpen?

- Is wellicht het voorjaar de beste tijd om te snoeien, omdat er dan veel energie in groei wordt gestopt?
- Of is het beter om de zijscheuten 1 voor 1 te snoeien met een tussenpose? (ik denk zelf dat dit averechts werkt en de plant geen nieuwe scheuten aanmaakt omdat er nog oude scheuten zijn die verder kunnen groeien)

Alvast bedankt voor tips!

gr Marieke

vr, 04/05/2007 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

In 1 x terugsnoeien kan wel, maar dan zit je wel een paar maanden met een kale stam. Elk van de 8 zijscheuten zullen beslist enkele nieuwe uitlopers maken. Nu is dat een goede tjd ervoor. Zet de stam zo zonnig mogelijk, dan is de kans op slagen nog beter.
Succes!

vr, 04/05/2007 - 01:30
mariekeg

Hey Greenconnection,

Bedankt! Ik hoop dat je gelijk hebt!

gr Marieke

vr, 04/05/2007 - 02:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ohja, als je hem helemaal kaal hebt, geen water geven. Een plant zonder blad verbruikt niets, dus dat kumt de scheutvorming alleen maar ten goede. Als er weer bladvoming op gang komt weer langzaam beginnen met water en voeding.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag