Afsterven van boom

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/10/2009 - 23:40
Klaverenboer

Afsterven van boom

Ik ben eigenaar van een stukje grond. Hierop staan een aantal verwaarloosde bomen, waarvoor ik bij de gemeente een kapvergunning heb aangevraagd. Er staat ook een linde, waarvoor ik vermoed dat ik geen toestemming ga krijgen. Ik wil het stukje grond opnieuw inrichten (en overigens weer aanplanten met bomen). Hoe krijg ik de linde nu weg? Ik heb al verhaaltjes gehoord over zoutzuur, petroleum etc. maar zou liefst iets niet te vervuilend (maar wel doeltreffend) gebruiken.
PS. Ik weet dat het niet mag en ik ben echt wel een groen mens (incl. groenententuin,composteren etc) maar die boom moet echt weg.

di, 13/10/2009 - 10:10
birdwatcher

denk je dat hulp krijgt bij het illegaal slopen van een boom, bomen zijn nooit verwaarloost die groeien gewoon zoals ze horen te groeien.
Dirk.

di, 13/10/2009 - 11:28
mun

Gewoon laten staan die Linde. Zoutzuur, petroleum, ik schrik er van.

di, 13/10/2009 - 11:35
Bruine kikker

In een mooie vorm snoeien? Dan is ie weer als nieuw ;)

Van de lindebloesem kun je trouwens heerlijke thee trekken.

di, 13/10/2009 - 15:09
Hendrik Jan

Als ze je snappen, dat je de boom moedwillig hebt aangetast met zoutzuur etc. ben je ook gewoon de sigaar, NIET DOEN! Dit tast de grond aan, wordt niet opgenomen door de planten, dus komt in het bodemwater terecht EN het duurt te lang, meer kans op vragen en een onderzoek.
Neem dan gewoon het normale risico en kap de boom en VERWIJDER OOK de stronk, op het moment dat je je plan klaar hebt en gelijk de nieuwe bomen kunt planten.

wo, 14/10/2009 - 23:41
bomensnoeier

je wilt het stukje grond op nieuw inrichten en aanplanten

laat de boom eens onderhanden nemen door een boomverzorger en maak je ontwerp eromheen want je gaat later spijt krijgen

want boompje groot, plantertje dood

@birdwatcher bomen kunnen zeker wel verwaarloosd zijn als er in verleden gekandelaard is en vervolgens nooit meer spreek je toch wel van een verwaarloosde boom zelf bij geen begeleidings snoei toepassen kunnen er dus allerlei probleem takken in zitten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag