apeboom - slangeden -Araucaria araucana

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/05/2005 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

apeboom - slangeden -Araucaria araucana

Ik heb een apeboom in de tuin staan. Nu na ongeveer een jaartje of vier wordt hij erg geel. wie kan mij vertellen wat er aan de hand is en of ik hier iets tegen kan ondernemen.
er wordt gezegd dat hij wat vochtige grond nodig heeft. Hij staat naast de vijver, dus wat dat betreft zou hij geen klagen moeten hebben. graag jullie tips.

zo, 08/05/2005 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

De apeboom is matig winterhard in strenge winters. Hopelijk heeft deze de afgelopen - 15 - 20 graden dit jaar er geen hinder aan gehad. De grond moet juist niet te nat zijn, maar wel vochtig. kan op alle gronden staan, mits humeus. Wil beschut en in de volle zon staan. Succes.

za, 03/09/2005 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

het kan zijn dat zijn wortels zijn aangetast door keverlarven

ma, 19/09/2005 - 02:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij staat een heel grote apeboom in de achtertuin; al zo'n 20 jaar. Af en toe wordt er een tak bruin en die gaat er dan af. Ik kijk er eigenlijk nooit naar om. Hij krijgt af en toe water in een hete zomer en verder niets. Ook een kleinere in de voortuin krijgt dezelfde verwaarlozing. Als de boom in zijn geheel geel wordt, moet er iets anders aan de hand zijn.
Overigens heb ik ook nog een vraag:bij mij hangen sommige takken over de tuin zodat je er bijna niet meer kunt lopen. Kunnen die gezonde takken gewoon tot bijv.halverwege terug gesnoeid worden? Wie weet hier antwoord op?

Onderwerp gesloten