Bolacacia of bolcatalpa

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/10/2005 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bolacacia of bolcatalpa

Om de scheidingsmuur tussen de oprit en het terras wat op te fleuren willen we daar een drie-tal bomen zetten. Deze bomen staan in de zomer in de volle zon. We hebben beiden niet veel tijd om in de tuin te werken dus moeten het bomen zijn die vrij weinig onderhoud nodig hebben. Aan de voet van de stam willen we een circel maken die we afwerken met een buxesrand en het vak dan opvullen met witte bloeiende planten. Deze plantjes moeten in de winter groen blijven en zo lang mogelijk bloeien. Wij denken zelf aan een bolacacia of een bolcatalpa. Wie heeft voor ons nuttige tips. Alvast bedankt.

groetjes Marielle

zo, 23/10/2005 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste kun je de bolacacia of de bolmoerbeiboom gebruiken. Het nadeel van de bolcatalpa is dat hij erg gevoelig is voor een virusziekte(zelf ervaringen). De moerbei is een prachtige plant.

di, 25/10/2005 - 12:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bolacacia is wel windgevoelig. Bij mij braken er steeds takken af.

di, 25/10/2005 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op met de Moerbij. De vruchten van deze boom geven plekken in de bestrating. En naar ik heb vernomen zijn deze niet te verwijderen! Verder is het een schitterende boom.

Wat denk je van een dakplataan? Is kompact te houden door te snoeien. En het is een mooie parasol in de zomer. Als je echt iets aparts wil. Ik heb ook al weleens een Wisteriainfo-icon (blauwe regen) op stam gezien. Een plaatje om te zien, maar ook erg duur in aanschaf.... En ik heb geen idee waar je die kunt aanschaffen. Je ziet ze niet zo vaak.

Succes

MiB

wo, 26/10/2005 - 16:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn nog veel meer bomen met een bolvorm. Denk bijvoorbeeld aan een acerinfo-icon globosum (zeg maar een bolesdorn) en een boles.
Eigenlijk moet je elke bol in het voorjaar snoeien. Wat betreft onderhoud zit er niet zoveel verschil in de verschillende soorten.
Ga eens langs bij een boomkweker of een tuincentrum en vraag welke bolsoorten ze allemaal hebben.

wo, 26/10/2005 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Denk er wel aan dat je bij een plataan blijft snoeien. Bezint eer ge begint!

wo, 02/11/2005 - 16:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lieve mensen,

Allemaal bedankt voor de tips die ik van iedereen mocht ontvangen. We hebben vandaag drie bolaccacia's aangeschaft en twee hulstboompjes op stam. Aan de onderzijde van de hulstboompjes zetten we wit bloeiende heide. En aan de onderzijde van de accacia's zetten we planten waar ik de naam even niet meer van weet, maar deze plantjes bloeien in de winter. Over twee weken wordt alles geleverd en kan ik het resultaat zien.

Groetjes van Marielle

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag