bomenrij ivm privacy

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/09/2005 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

bomenrij ivm privacy

Binnen ongeveer een jaar staat er naast ons een nieuwe appartementsblok met 7 appartementen, waarschijnlijk ook met terassen achteraan, waarvan de bewoners recht in onze tuin zullen kunnen kijken...
Wij zijn dus van plan daar iets aan te doen, er zullen bomen moeten geplant worden die onze privacy zoveel mogelijk garanderen. Het zullen dus bomen moeten zijn die 1. hoog zijn (10m?), 2. het hele jaar door een dicht bladerdak dragen, 3. in de breedte zo weinig mogelijk plaats innemen.
Kan er iemand mij een boomsoort aanbevelen die in aanmerking komt voor dit probleem?

zo, 04/09/2005 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een haag bedoelt, kan je haagbeuk proberen. In de zomer mooi groen, in de winter worden de bladeren bruin maar deze vallen niet af. Ze gaan er pas af als de nieuwe bladeren ze er in de lente uitduwen. Je zit dan wel een paar weken met een haag die niet volledig dicht zal zijn

Ook coniferen zijn een optie, maar deze vind ik zelf heel lelijk en eenmaal ze je niet of vergeet te snoeien, kan je er nog moeilijk een mooie vorm aan geven.

Ook taxusinfo-icon kan je proberen, die kan je ook als haag zetten, heel het jaar door groen, kan hoog worden, maar het groeit o zo traag.

Laurier is ook steeds groen en groeit redelijk snel. Misschien is dit nog de beste keuze.

zo, 04/09/2005 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haagbeuk verliest zijn blad wel degelijk in de herfst. Een beukenhaag echter draagt een deel van de dorre bladeren tot in het voorjaar de nieuwe bladeren uitlopen

ma, 05/09/2005 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gezien de eisen die u er aan stelt zou u kunnen volstaan met coniferen, levensbomen van het soort Leylandie. Ik had ze indertijd als afscheiding met mijn buren geplant, om de circa 90 cm op rij met een hoogte van pl. m. 1,20 m en na negen jaar waren ze 8 meter hoog en hadden een dichte haag gevormd die zomer en winter groen was. De dikte van de haag was toen zo'n anderhalve meter. Er werd dus niet aan gesnoeid.
Een haag van berkenbomen zou ook kunnen, maar pas op, dan 'sneeuwt' het de hele zomer zaad in uw tuin en is 's winters kaal.

wo, 07/09/2005 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leylandie is, zoals Teerl022: stelde, inderdaad een goede keus

do, 08/09/2005 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

De cupressocyparisinfo-icon leylandii wordt inderdaad een flinke boom zowel in de hoogte als in de breedte. Je zou alleen dan de zijkanten moeten snoeien en in de hoogte niet. Als je de bomen niet aan beide zijde kunt snoeien, moet je rekening houden met de erfafscheiding.
Ann

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag