boom in zuid italie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/08/2009 - 01:38
bowina

boom in zuid italie

wij waren dit jaar weer eens in zuid italie. we zagen bomen, die we niet kennen. graag zou ik weten wat voor boom dit is, bij het hotel konden ze ons niet meer zeggen, dan dt dat familie van een ficusinfo-icon zou zijn, en dat je er niet onder kan zitten omdat er spul vanaf valt, wat dat is weet ik niet.op andere plaatsen waar hij stond hadden ze er vaak een net onder hangen. misschien kan iemand me zeggen wat dit voor boom is?de foto is wat donker. het blad heeft wat weg van een ficus blad, maar is wat dikker. ook zaten er op sommige takken kleine groene vruchtjes, maar erg weinig, wie kan mij helpen?

boom in zuid italie
do, 13/08/2009 - 01:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zou inderdaad een Ficusinfo-icon soort kunnen zijn. Helaas is de foto te onduidelijk om de juiste soortnaam er aan te geven.
Wel vreemd dat je er niet onder mag zitten, terwijl hij wel naast het zwembadterras staat.

do, 13/08/2009 - 01:42
bowina

ik heb de foto verlicht, misschien zie je het zo wat beter? hij staat idd bij en zwembad, maar daar waar hij staat, kan je er niet onder zitten! het is een mooi groen, glanzend blad.

do, 13/08/2009 - 01:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iets beter, maar toch nog moeilijk te herkennen zonder een blad of tak dichterbij. Waarschijnlijk is het Ficusinfo-icon elastica, die daar in het zuiden wel meer voorkomt.
Kijk eens of je hem herkent op:
https://tinyurl.com/y4yd3dye

Onderwerp gesloten