boom neemt veel zolicht weg

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/01/2006 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

boom neemt veel zolicht weg

ik zit met een dilemma, ik heb een buurman die totaal niets aan zijn tuin doet , zowel voor als achter is het een zooitje, deze man heeft een grote boom in de achtertuin staan die niet om aan te zien is want de boom is compleet scheef gaan groeien door een boomhut die zijn zoon er in heeft gebouwd, de man is trouwens huurder, nu heb ik er vooral zomers erg veel last van omdat de boom heel veel zonlicht wegneemt, ik heb hem netjes gevraagd of deze boom weg kan of in ieder geval getopt kan worden zodat ik meer zonlicht krijg, néé was zijn antwoord, deze boom blijft lekker staan zoals ie staat.
De boom staat 1.10 cm van mijn afscheiding.
Wat mij betreft hoeft de boom niet weg maar in ieder geval een stuk naar beneden halen zou een hoop licht schelen.
Deze buur heeft lak aan andere bewoners en heb de woningbouw al ingeschakeld maar doen er verder ook niets mee..
Er zijn 4 wonigen op rij waarvan 3 kopers die last hebben van deze boom
verteld u mij nou eens wat ik hier aan kan doen.
B.v. mijn dank.

ma, 09/01/2006 - 14:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo
ga eens bij de gemeente navragen hoe het zit met de afstand van stam en de erfscheiding en wat er aan tedoen is, meest moet de stam van de boom 2 meter vanuit de erf schijding staan.

groet van groenisleven

ma, 09/01/2006 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer de boom ouder is dan 30 jaar kan er weinig tegen gedaan worden. Is de boom jonger zou er een kapvergunning aangevraagd kunnen worden ivm de te korte plantafstand. Met de vergunning zou u dan naar de buurman kunnen gaan en hem dan zijn boom laten verwijderen. Of u zegt dat ie kan blijven staan en alleen maar getopt hoeft te worden. Toppen is een geen goede oplosing want de boom maakt er meerdere toppen voor terug die dan om de 5 a 8 jaar weer weggehaald dienen te worden.
Met vriendelijke groet Martin van Staalduinen
WWW.MARTINVANSTAALDUINENBOOMVERZORGING.NL

Onderwerp gesloten