Buren kappen onze boom om zonder onze toestemming

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/12/2005 - 07:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buren kappen onze boom om zonder onze toestemming

Wij hebben nieuwe achterburen gekregen voor de 10 de keer ofzo, Deze hebben ons gevraagd of hun onze bomen mogen weg halen 3 stuks. Deze bomen staan er al bijna 19 jaar natuurlijk willen wij deze houden dus dit hebben wij gezegd. Een paar weken later zijn er een paar jongens bezig (die ingehuurd zijn) met een schutting en ze hebben de erf grens paaltjes met ijzerdraad weg gehaald precies op die plek komen dus de nieuwe pallen voor de schutting. Wij kijken een beetje en ze zeggen dat 1 boom in de weg staat omdat die een beetje schreef groet, dus wij zeggen dan moet je er maar om heen.

Hiervoor hadden namelijk al onze andere buren ook een schutting en daar was het geen probleem omdat die hem netje normaal op hun eigen grond hebben gezet.

Een dag later ‘s morgens vroeg hoor ik ineens een motorzaag ik rem ik kijk uit het raam zie de boom nog staan en rem met een nootgang naar beneden wat denk je boom ligt om.

Mijn moeder heeft dus nog de buurvrouw gesproken dat dit gewoon niet normaal is een boom van ons op ons erf gewoon om hakken voor een schutting.

Nu hebben wij al de politie hier gebeld die komt morgen. Ik heb zelf al op internet gekeken wat we kunnen doen. Kan iemand hier iets over zeggen ik heb wel wat dingen gelezen over schadevergoeding en herplantverplichting. En wat kunnen we van schadevergoeding vragen. Wij vinden het nog steeds zonder van de boom en zijn nog steeds verbaast dat ze dit hebben kunnen doen. Een beetje eigen rechter spelen. En ze hebben 3 dingen gedaan wat gewoon iet kan. Erg scheiding paaltje verwijden, schutting precies erop plaatsen (moet 50cm er van af) + onze boom zo ff omzagen. Nu had ze gezegd dat ze aan de deur was geweest maar we deden nier open, nee zaterdag morgen slapen wij uit, dus had ze ff opdracht aan die jongens die ze had ingehuurd die boom om te zagen en we moest blij zijn dat ze die andere nog laten staan heeft.

Echt onbegrijpelijk.
Wat kunnen wij nu doen /verwachten
-Kunnen wij een nieuwe boom zelfde grote terug vragen, deze die er stond, stond er bijna 19 jaar is natuurlijk al ouder en was bijna zo hoog als ons huis.
-Kunnen we ook een schade vergoeding vragen, zo ja hoeveel.
-De paaltje moeten natuurlijk gewoon op hun plek met ijzerdraad en de schutting moeten ze maar weer afbreken omdat die hoort 50cm vanaf de erf scheiding.

Ik hoop dat jullie hier iets over kunnen zeggen, ik vind het zelf nog onbegrijpelijk dat ze dit kunnen doen. Ik ben ook echt boos ik zou zo wel die hele schutting met hun huis in de fik steken willen steken maar goed wij houden het netjes en doen het maar op de juist manier en gaan geen eigen rechter spelen.

ma, 12/12/2005 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is inderdaad een zeer rare situatie. Nu heeft een verhaal altijd twee kanten maar dit kan echt niet. Om de waarde van een boom te bepalen zijn er richtlijnen opgesteld en zijn er zogenaamde boom taxateurs. Nu kan je als de boom al verdwenen is moeilijk de waarde bepalen maar daar zullen ook weer regels voor zijn. Als u uw gegevens achterlaat kan ik u wel een nummer van een taxateur geven. In ieder geval succes,
met vriendelijke groet Martin van Staalduinen
WWW.MARTINVANSTAALDUINENBOOMVERZORGING.NL

ma, 12/12/2005 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even een paar punten

Eigen rechter spelen mag niet (buren fout)
Bestaande grote bomen kappen behoeft soms kapvergunning (onduidelijk)

Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens (onbegrijpelijk fout)

Een schutting /paaltjes mag op de erfgrens indien beide partijen daarmee instemmen. overige hagen en schuttingen moeten een stukje uit de erfgrens ...

Dus de buren zij fout met het eigenrechter spelen, maar bomen binnen 2 meter van de erfgrens mag ook niet.

Mijn inschatting... de buren krijgen een tik op de vingers en winnen
Misschien zit er een kleine schadevergoeding voor je in...

ma, 12/12/2005 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

HALLO
GOOI DIT MAAR EEN VOOR DE RIJDENDE RECHTER DAN HEB JE EEN BINDENDE UITSPRAAK

GROET VAN ALBERT

di, 13/12/2005 - 06:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

We hebben vandaag aangifte gedaan alles staat nu op papier is even afwachten wat er nu gaat gebeuren. Alleen raar is dat iedereen zegt “nee bij ons moet je niet zijn” gemeente ook niet die zegt maar wat, zodat hun er af zijn.

En Willem v: je hebt gelijk dat de bomen 2 meter uit de erfgrens moet, ben er zelf nu pas achter gekomen toen ik ging zoeken over illegaal kappen. Maar goed dit betekend niet dat zo even onze boom uit de tuin mogen zagen dan moet dat altijd nog via de gemeente en ons gaan en niet zo maar doen. En hoe dat hier zit in ons dorp weet ik ook niet omdat iedereen heeft hier gewoon bomen binnen 2 meter vanaf de erfgrens. Deze zijn natuurlijk gepoot als een klein boompje van een paar cm en zijn nu in 19 jaar zo groot gegroeid.

Maar goed ik hoop dat ze even goed aangepakt worden anders doen ze zo weer van die rare dingen. En ik hoop dat ze een nieuwe boom van de zelfde grote moeten plaatsen en die zetten ze dan maar 2 meter uit de erfgrens.

Een tik op de vingers zou raar zijn dan kan iedereen bomen omzagen zonder dat ze er iets aan doen. Zover ik weet mogen wij onze eigen boom niet eens omzagen, zonder kapvergunning.

Als er niets gebeurd haal ik met oud en nieuwe hun schutting weg, ze wonnen er toch nog niet.
En zet ik hem bij iemand anders in de tuin (slepen mag) met een aantal vrienden moet dat lukken :D of zet een berichtje op marktplaats Gratis nieuwe schutting, je moet hem er alleen zelf uit halen adres ……..

Ik laat een berichtje achter als ik meer weet.
Ieder geval bedankt voor de berichtjes

wo, 14/12/2005 - 09:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog 1 vraag onze buren hebben een oerlelijke rode schuur direct een paar cm vanaf de schutting gezet (de schutting die dus op de erfgrens staat wat niet mag) deze schuur is ook nog eens meer dan 3 meter hoog met een schuin dak kan dit zomaar?
Dit is precies de plek waar onze boom zeg maar stond, als wij nu uit ons raam kijken zien wij dus die lelijke schuur die al het uitzicht die we hadden belemmerd, hij is ook zo hoog dat die +-75cm boven de schutting komt dat gedeelte is lelijk rood en dan zit er nog een schuin dak op.
Iedereen hier in onze buurt heeft wel een schuurtje maar die zijn klein en zie je bijna niet omdat ze klein zijn meeste zijn niet hoger als een schutting, die van ons kan je niet eens zien omdat die niet helemaal achter in de tuin staat en er staat een mooie boom voor waardoor je hem niet eens ziet staan.

Maar goed mag je zomaar zo’n grote schuur plaatsen zo dicht op de erf grens en met groot bedoel ik groot die van ons kunnen een paar fietsen in en tuin gereedschap in die van hun kan je misschien wel een auto kwijt.

wo, 14/12/2005 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik geloof dat je in onze gemeente voor schuren van hoger dan 2.70 meter sowieso een vergunning nodig hebt. Dus je zou even moeten nazoeken of er ook zo'n regeling in jouw gemeente geldt.

do, 15/12/2005 - 13:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt zou ik die maar eens gaan inlichten.

do, 15/12/2005 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vooraf kunt u bij uw buren aangeven dat u bezwaar hebt tegen hun bouwplannen. Als de bouwvergunning al is verleend kunnen omwonenden en andere belanghebbenden tot zes weken na het verlenen van die vergunning bezwaar daartegen aantekenen bij de gemeente. De gemeente zal de vergunning dan moeten heroverwegen. Als de klachten gegrond worden verklaard, zal de bouwvergunning worden ingetrokken en mag er niet meer gebouwd worden. Tegen een vergunningsvrij bouwwerk kan geen bezwaar worden gemaakt bij de gemeente. Als het vergunningsvrije bouwwerk van uw buren hinder veroorzaakt voor u, kunt u dat aanvechten op grond van het burenrecht. Hiervoor moet u een civiele procedure volgen. Een juridisch adviseur of Bureau voor Rechtshulp kan u hier meer over vertellen.

Succes gewenst Plantadvies.

do, 15/12/2005 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ik niet begrijp is dat je niet gelijk de politie heb gebeld toen de buren op jouw grond bezig waren met het omkappen van jouw boom.
Zonder jouw toestemming mogen ze n.m jouw grond niet betreden laat staan daar iets verwijderen[diefstal?] Dit is mijns inziens ook huisvredebreuk. Maar ga ook niets iets van hun eigendommen verslepen zoals jij dat noemt, omdat jij niet kan aantonen dat deze schutting door jou is aangekocht. Beter misschien eens een goed gesprek met deze mensen te hebben en een en ander uit te praten.
Een goede buur is altijd nog beter dan een verre vriend. En wie weet wat er uit dit gesprek voortkomt. Misschien moeten jij en je buren nog jaren naast elkaar wonen. Volgende zomer misschien samen lekker BBQ,en. Het is maar een goed bedoelde raad hoor omdat er al genoeg onvrede en ruzie is.

zo, 08/01/2006 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

een heel verhaal.
ze mogen met een meldingsplict bij jou wel overhangende takken verwijderen , maar een heleboom weghalen mag niet zomaar zonder kapvergunning.
voor schuurtjes met een bepaalde grote is inderdaad een bouwvergunning voor nodig. zonder bouwverguning mag je hem ook wel plaatsen maar dan moet ie dacht ik 50 cm van de erfafscheiding af staan.
je kan hier informatie opvragen bij de gemeente.

succes met dit probleem

groeten marco van der Hoeven
www.tuinenvijver.nl

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag