coniferenhaag dood

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 10/05/2007 - 00:41
mfie

coniferenhaag dood

Ik heb een coniferenhaag (ik denk Thujainfo-icon) welke het jarenlang prima heeft gedaan. Nu heb ik afgelopen herfst een kastanjeboom verwijderd welke ongeveer 6 meter van de haag af stond.

Tot mijn grote verbazing is een flink deel van mijn coniferenhaag (op de erfgrens met de buren) nu dood. Het gekke is dat het deel dat aan het weiland achter mijn tuin grenst het prima doet, maar dat met name het stuk middenin (een meter of 6) echt helemaal bruin is.

Zou dit kunnen doordat ik de kastanjeboom heb weggehaald het middenstuk van de haag (wat nu dood is) nu veel meer wind vangt dan voorheen?

Of weten jullie misschien nog andere oorzaken?

do, 10/05/2007 - 18:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het klinkt zoals het typische verschijnsel bij Cupressocyparisinfo-icon x leylandii... (Thujainfo-icon?)het begint ergens met een bruine plek en het breid zich steeds verder uit...

Oorzaak en oplossing vraag ik me jammergenoeg zelf ook af. Her en der zijn dergelijke aangetaste hagen te zien.

mvg

Tom

ma, 21/05/2007 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

In mijn tuin heb ik als erfafscheiding links en rechts een leylandi staan. Dit voorjaar werd de linker haag vanuit het midden ook bruin over een afstand van 3 meter. Kan het een ziekte zijn, of heeft het met droogte te maken en kan ik er nog iets aan doen, of is de haag reddeloos verloren? Gek genoeg heeft de rechterhaag nergens last van....

Onderwerp gesloten