De bladeren van mijn catalpa verschrompelen nu al?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/08/2008 - 19:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bladeren van mijn catalpa verschrompelen nu al?

Ik heb vorig jaar 3 catalpainfo-icon's geplant in bloembakken, nu gaan alle bladeren al verschrompelen en zwart worden. Wat is hier de oorzaak van? Wij geven ze wel regelmatig water.
Nu waait het bij ons behoorlijk (nieuwbouwwijk) is dit misschien funest hiervoor.

Groetjes

Henny

zo, 03/08/2008 - 23:06
Hendrik Jan

Catalpainfo-icon's niet te veel water geven, oppassen voor schimmelinfectie.
Het gaat zeker om bolcatalpa's ( in bloembakker )?
Zorgen voor een goede drainage!

ma, 04/08/2008 - 01:51
tuinprins

Het eerste waar ik aan denk is verwelkingsziekte. Catalpainfo-icon's zijn hier gevoelig voor en het lijkt dit jaar tamelijk veel op te treden (of lijkt dat maar zo omdat er erg veel Catalpa's worden aangeplant?).

U kunt twee dingen doen:

1. Afwachten en kijken of er zich nieuwe bladeren gaan vormen of slapende ogen uit gaan lopen. Mochten er langs de stam scheuten komen deze direct verwijderen (met snoeischaar of wegwrijven).

of

2. U kunt ook de aangetaste takken wegknippen en kijken of er slapende ogen gaan uitlopen.

Zorg ook, zoals hierboven al gezegd is dat de drainage in de bak goed is. Als de grond te nat is kan dat lijden dat phytophtera en heeft vaak tot gevolg dat de boom het loodje legt.

Gegroet, de tuinprins

[Voor de goede orde: Op een andere site werd onlangs een zelfde vraag betreffende Catalpa's gesteld. Als antwoord heb ik toen alleen het tweede antwoord gegeven. Een kennis heeft mij er echter opgewezen dat Catalpa's spontaan weer kunnen gaan uitlopen en direct snoeien soms te voorbarig is. Waarvan acte]

ma, 04/08/2008 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt tuinprins en Hendrik Jan voor de snelle reaktie. Om de boom nu te snoeien vind ik momenteel zonde omdat er aan takken al weer jonge bladeren komen. Dus zal ik oppassen met water geven dat de bomen niet te veel krijgen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag