eigenschappen Berkenboom i.v.m. bezwaar kap!

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/05/2006 - 18:16
rediwiri

eigenschappen Berkenboom i.v.m. bezwaar kap!

Beste lezer,

Ik heb een prachtige berkenboom waar ik op uitkijk vanuit mijn huis. Er zijn mensen die de Berk willen laten kappen. Ik wil dat proberen tegen te gaan.
Daarom heb ik wat specifieke vragen over de Berk.

1.Hoe snel groeit de stam van een Berk in de breedte?
(natuurlijk is dat afhankelijk van de bodem en het licht etc.)
Dit omdat de Berk vlakbij een schuurtje staat, waarvan enkele mensen zeggen dat de berk uiteindelijk het schuurtje zal verdrukken.

2.De berk heeft oppervlakkige wortels begrijp ik: is de Berk in staat de fundamenten van een schuurtje waar hij vlakbij staat te ondermijnen/te doorwoekeren waardoor het schuurtje zou kunnen inzakken?

3. Kan je de berk snoeien (in het najaar bv.) en er dan bv. een hele tak (1 van de 3 armen) afhalen? (liever niet!natuurlijk)

Ik zou heel graag een antwoord op mijn vragen willen van een deskundige met hart voor bomen. Zou u mijn vragen (ook) op mijn mailadres willen beantwoorden?
Heel hartelijk dank, Noa
rediwiriathotmail [dot] com

do, 08/06/2006 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo!

IK ben student interieurarchitectuur en ben bezig met een opdracht die draait om een berkenboom. Nou vroeg ik mij ook af hoe breed en hoog een berkenboom kan worden en zoals in vraag 1, hoe snel groeit de stam in de breedte.

Ik wilde weten of u misschien al reacties van deksundigen heeft gehad en zo ja, of u dan mijn vraag misschien kan beantwoorden!

Of eventueel iemand anders?

Hartelijk bedankt,

Wendy van Bree!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag