gele bladeren aan laurierkers

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/06/2005 - 12:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

gele bladeren aan laurierkers

Eind mei heb ik een haag van laurierkers geplant. In het begin vielen er een paar gele bladeren af, maar nu wordt langzamerhand een groot deel van de struiken vol met gele bladeren.
Wat is er aan de hand? ik heb gelezen dat ze mest moeten hebben of dat de drainage niet goed is?! Moeten ze ook veel water krijgen of juist niet?

za, 25/06/2005 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doordat je vrij laat geplant heb, moet je ze de hele zomer wel verzorgen door regelmatig water te geven.

zo, 24/07/2005 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet schrikken.....,maar dat is normaal. Ik heb dat ook gehad toen ik ze net allemaal geplant had. Bij navraag bij de kwekerij zeiden ze dat groenblijvende struiken ook hun blad kunnen wisselen/uitvallen. Wat ik toen gedaan heb, was ze extra bemesten ! en daarnaast steeds gekeken of ze water konden gebruiken. Mochten er bloemen aankomen (witte) dan onttrekt dat energie aan de planten en die heb ik er met de hand uitgeplukt. Nu naar 3 jaar van wat extra verzorging zien ze er allemaal perfekt uit, beter geworteld, zodat ik minder water hoef te geven. Heb gewacht tot ze de juiste hoogte kregen en toen de bovenkanten afgeknipt. Het jaar daarop liepen ze keurig ook van onderen uit en nu is het een mooie haag. Succes.

Onderwerp gesloten