Glansmispel (Red Robin)

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/08/2009 - 21:39
fladin

Glansmispel (Red Robin)

Eén van mijn glansmispels op stam lijkt het loodje te leggen. Hij begon dit jaar goed, was mooi op kleur en bloeide. Daarna ging het mis. De andere glansmispel staat er prima bij.
De glansmispel die het zo moeilijk heeft, staat tussen twee hortensia's.
Bij die Hydrangeainfo-icon heb ik kaliumaluin in de grond gewerkt om de blauwe kleur te versterken.
Kan het zijn dat de Photiniainfo-icon daar niet tegen kan? Hij ziet er nu ongeveer net zo uit als de Red Robin van _sandra_(18-08-2009)
Ik heb inmiddels de grond verbeterd met compost, koemestkorrels etc. Maar dat helpt nog niet echt.
Wat kan ik doen om de Photinia te redden?

wo, 19/08/2009 - 15:20
Hendrik Jan

Bij Een Photiniainfo-icon x fraseri 'Red Robin' behoorlijk wat geduld hebben voor het herstel, de gedane grondverbetering is best goed. Snoei hem ook gelijk goed terug, kan best, normaal doe je dat in maart maar kan nu ook.

wo, 19/08/2009 - 15:55
fladin

Hendrik jan schrijft: Bij Een Photiniainfo-icon x fraseri 'Red Robin' behoorlijk wat geduld hebben voor het herstel, de gedane grondverbetering is best goed. Snoei hem ook gelijk goed terug, kan best, normaal doe je dat in maart maar kan nu ook.
Oké dat geduld kan ik wel opbrengen en snoeien is ook een goed plan.
Heb nog even onder de bast gekeken en daar is hij nog groen. Er zijn ook nog takken die niet breken als dor hout. Dus ik heb hem nog niet opgegeven.
Maar mijn eerste vraag: kan die Photinia wel tegen die aluin?
Dan gebruik ik dat niet meer.
Als de Photinia daar normaal gesproken tegen kan, is er misschien een andere oorzaak. Ik denk dan dat de grond onder het plantgat niet diep genoeg los is gemaakt. In dat geval moet ik hem misschien even uitgraven, de grond diep genoeg losmaken en vivimus toevoegen?
Wat denk jij?

Onderwerp gesloten