Hamamalis/toverhazelaar

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/08/2005 - 21:15
nadezja

Hamamalis/toverhazelaar

Ik heb sinds twee jaar een aantal Hamamelissen geplant. En helaas leggen ze om de beurt allemaal het loodje. De bladeren drogen uit worden dor etc. Nu weet ik dat de gele soort de sterkste soort is en als ze éénmaal pakken dan pakken ze ook. Te kort aan water zal het niet liggen ze staan naast een slootrand die nooit droog staat. Normaal gesproken heb je zelden problemen met deze bomen. Aan bodemvervuiling zal het toch niet liggen want er groeien vele andere planten en de bomen kunnen zelfs goed in een industriegebied staan. Wie kan mij vertellen wat de oorzaak kan zijn?

Gegroet.

vr, 09/09/2005 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de grondsoort geschikt?
Hamamelissen zijn planten voor een humusrijke, zo mogelijk kalkrijke bodem op een warme, tegen de wind beschutte, zonnige standplaats.
In de halfschaduw groeien ze ook uitstekend, maar de bloei is dan wel minder rijk.

zo, 11/09/2005 - 16:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naar mijn weten is de grond wel geschikt. mijn plekje is aan de rand van de duinen dus aan kalkgebrek zal het niet liggen. En er zitten gigantisch veel wormen onder de grond en naar mijn weten heb je niet alleen goeie beluchting voor de grond maar ook voor zover ik weet voedingsrijke grond. En ik zit toch wel op een beschutte plek want het straatje is heel smal (voor een auto breed) en aan de ene kant staan wat huizen en aan de andere zijde van de straat staan bomen Geen open vlakte dus.

ma, 12/09/2005 - 17:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naar wat ik ooit gelezen heb, kunnen Hamemelissen niet tegen het verplanten. Ik heb het desalnietemin vorig jaar toch gedaan maar er wel voor gezorgd dat er nog heel wat grond aan de wortels hing. Tot hiertoe doet de plant het goed. Misschien dat dit bij jou wel een probleem vormt.

di, 13/09/2005 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer maar helaas, nee dat zal het ook niet zijn want ze zijn zo vanuit de pot de grond ingegaan.

Onderwerp gesloten