Hebe Donna

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/09/2010 - 23:59
jeupke

Hebe Donna

Vandaag heb ik een Hebeinfo-icon Donna op de markt gekocht. De verkoper zei dat deze plant winterhard is, maar op het kaartje staat die die niet zo goed tegen vorst kan en dat je de plant moet beschermen.

Mijn vraag is.... Hoe? Wat kan ik doen om de plant te beschermen?

zo, 12/09/2010 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt de plant beschermen door er een aantal dennentakken tussen te steken en bij strenge vorst nog takken erover te plaatsen.

zo, 12/09/2010 - 00:37
peterplant

Ik heb bij een kweker wel eens gesproken met een marktkoopman die niet winterharde planten verkocht als winterharde. Volgend jaar zijn ze het toch vergeten zei hij. Wat een misachting voor je klanten.
De Hebeinfo-icon 'Donna' en al die andere grootbladige Hebe's met die mooie bloemen zijn geen van allen winterhard. Winterhard is een plant als die zonder bescherming 10 graden vorst kan verdragen en dat kunnen deze Hebe's niet.
Ze kunnen wel vorst verdragen, maar niet te lang en niet te streng.
Als de Hebe in pot staat kun je hem bij strengere vorst in de koude schuur of garage zetten. Staat de Hebe in de grond dan moet de plant bij vorst beschermd worden met vliesdoek, of dennentakken, of een rietmat, een oud gordijn. Iets isolerends in ieder geval dat ook een beetje luchtig is, dus niet helemaal inpakken in noppenfolie.
Er zijn mensen die hun planten (palmen bijvoorbeeld) nog extra beschermen met een lichtslang ( die je met de Kerst overal ziet.)
Ik weet niet wat je voor je Hebe betaald hebt, maar de meeste mensen laten de Hebe gewoon de Hebe en kopen volgend jaar wel een nieuwe als die bevroren mocht zijn. Is die marktkoopman ook weer blij. Ieder zijn eigen keuze.

Onderwerp gesloten