leidinde

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/06/2013 - 20:36
pegman

leidinde

Ik heb sinds 6 jaar een leilinde in mijn tuin staan zonder problemen. Sinds twee heeft de buurman een prunusinfo-icon geplant op 1,5 meter afstand. Deze prunus heeft al twee jaar last van groen kleurige luis. Sinds deze luis heeft mijn leilinde aan een kant een trage groei van het blad, en vergroeien de bladeren niet volledig. De prunus is behandeld met biologisch bestrijding middel.

Weet iemand wat dit is en wat ik hier tegen kan doen?

leidinde
zo, 23/06/2013 - 15:22
tuinprins

Voor mij is de foto te onduidelijk.

Zou kunnen gaan om zuigschade van insecten. Er hoeft overigens geen causaal verband tussen tussen de luizen van buurmans Prunusinfo-icon en het blad van uw leilinde. Sowieso zijn lindes geliefd bij tal van insecten, onafhankelijk van welke planten er in de buurt staan.

Gegroet, de tuinprins

zo, 23/06/2013 - 20:21
pegman

Bedankt voor uw bericht. Ik heb er een andere foto op gezet. Hopelijk kunt u hier iets aan zien.

zo, 23/06/2013 - 20:29
Kaleidoscoop

als in paint iets veranderd moet je ook even de witte achtergrond verkleinen.
dat doe je door de rechteronderhoek van het witte vlak aan te klikken en deze naar de rechteronderhoek van de foto te slepen.

zo, 23/06/2013 - 20:40
pegman

Bedankt voor de tip.

zo, 23/06/2013 - 21:12
tuinprins

Bedankt voor het plaatsen van een betere foto.

Ik denk aan een aantasting door de lindespintmijt maar ben niet helemaal zeker. Deze mijten zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen, vaak ook moeilijk te zien met een vergrootglas (wel m.b.v. een microscoop).

Is een moeilijk te behandelen aantasting. Een aantal keren spuiten in de groeiperiode met een insecticide waarbij de onderkant van de bladeren goed moet worden geraakt. In een woonomgeving is dit niet altijd mogelijk en/of wenselijk. Verder kan het aanbrengen van lijmbanden aan de stam in het zeer vroege voorjaar helpen de aantasting te verminderen. Lindespintmijt overwintert namelijk aan de voet van de stam en kruipt in het voorjaar naar boven.

Gegroet, de tuinprins

zo, 23/06/2013 - 22:07
birdwatcher

Weer een voorbeeld waar de eigenaar van de boom meer last van de beestjes heeft dan de boom zelf,lindes hebben altijd beestjes en worden er oud mee.

ma, 24/06/2013 - 11:18
pegman

Ik heb er geen verstand van maar lindespintmijt lijkt mij onwaarschijnlijk omdat ik geen
spinnenweb achtigen draden hebt gezien om de bladkoper. Ook de stam is het gehele jaar
schoon geweest.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag