Niewe blaadjes olijfboom zijn al dor

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/03/2005 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niewe blaadjes olijfboom zijn al dor

Hallo,

Hoop dat iemand me kan helpen met mijn zielige olijfboom. Vorig jaar september heb ik een olijfboom gekregen met mooie blaadjes en vruchtjes. Toen het ging vriezen heb ik de boom binnen gezet op een halve meter van het raam, vol zuid. De boom verloor toen al zijn blaadjes. Ik heb de boom weinig water gegeven, maar gezorgd dat de grond nooit droog was. Nu is het prachtig weer en de olijfboom staat weer op het balkon, vol zuid. Ik was helemaal blij om te zien dat de boom nieuwe blaadjes begon te maken, maar nu lijkt het erop dat de nieuwe blaadjes verdroogd uitkomen. Ik geef de boom nog steeds niet teveel water, maar meer dan in de winter. Ik heb de boom in een plastic pot gekregen. De boom staat in aarde (Vriendin heeft 'm zo in een tuincentrum gekocht). Heeft iemand een idee wat ik aan de dorre nieuwe blaadjes moet doen? Meer water geven, nieuwe aarde?
Ook leek de boom ziek, leek op wolluis/dopluis. Naar aanleiding van dit forum heb ik de plant een aantal keer bespoten met mengsel spiritus, zeep, kan dat er iets mee te maken hebben?

Vast hartelijk bedankt voor de tips!

ma, 28/03/2005 - 11:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je die zeepspiritus op de jonge blaadjes hebt gespoten zou het m.i. wel daarvan kunnen zijn. Ik heb de luis in mijn rozen eens behandeld met zeepspiritus, waardoor de blaadjes helemaal bruin werden en de knoppen stierven. Wel een agressief middeltje dus, die zeepspiritus.

Onderwerp gesloten