Picea mariana en picea obovata

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/07/2012 - 17:50
Graaf_van_Vlaanderen

Picea mariana en picea obovata

Iemand enig idee waar ik de volgende sparren kan verkrijgen:

Piceainfo-icon mariana: zwarte spar
Picea obovata: Siberische spar
Deze laatste is zeer sterk verwant aan de picea abiesinfo-icon.

Of waar kan ik hier zaden van kopen?

zo, 08/07/2012 - 09:21
tuinprins

Aan je forumnaam te zien kom je uit Vlaanderen. Ik ben niet zo op de hoogte van gespecialiseerde coniferenkwekerijen aldaar. Je zou het in ieder geval kunnen vragen bij Kwekerij Hulsdonk in Peer (https://tinyurl.com/y6flyhg5)

In Nederland zou je voor planten kunnen informeren bij Henk van Kempen in Son, vlakbij Eindhoven.(https://tinyurl.com/y3l8y9y6) Zeer gepassioneerde coniferen veredelaar met erg zeldzame soorten in het assortiment.

Voor zaad: Hiervoor zul je bij buitenlandse aanbieders moeten zijn. Een bedrijf dat zaad van beide soorten aanbiedt, is Sheffield's Seed Company in de VS (https://tinyurl.com/y4fmens7). Heb zelf geen ervaring met dit bedrijf.
Sandeman Seeds (FR/GB) biedt zaad aan van Piceainfo-icon mariana maar ik heb kritische geluiden gehoord over dit bedrijf zoals uitgestelde levering en lange levertijden.

Gegroet, de tuinprins

zo, 08/07/2012 - 10:13
tuinprins

En er zijn natuurlijk nog de internationale versies van Ebay. Zaad van Piceainfo-icon mariana wordt bijv. goedkoop op de Engelse Ebay aangeboden.

Kopen op Ebay houdt altijd een risico in, vooral als je zaad koopt want je weet pas een hele tijd later of het inderdaad zaad van de gewenste plant is. Mijn ervaringen met Ebay zijn gemiddeld genomen goed maar ik heb ook wel 'ns zeperds gehad.

Gegroet, de tuinprins

zo, 08/07/2012 - 15:03
Graaf_van_Vlaanderen

Inderdaad ik kom uit Vlaanderen...
Alvast bedankt voor uw antwoord en de zeer nuttige links!

Ik ben vooral geïnteresseerd in dit soort bomen na tal van hiking trips in Canada en Finland. Met deze bomen in de tuin te zetten, haal ik ook een stukje taiga binnen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag